Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba își sărbătorește patronul cultural. Programul activităților derulate cu prilejul Zilelor Lucian Blaga
Pentru cultura județului Alba, ziua de 9 mai este o data de referință, fiind ziua în care s-a născut la Sebeș – Lancrăm una dintre cele mai importante personalități culturale ale României, scriitorul și filozoful Lucian Blaga.
Începând cu anul 1991, numele marelui om de cultură a fost atribuit bibliotecii județului Alba și tot de atunci, în fiecare an la 9 mai biblioteca găzduiește o serie de manifestări culturale menite să mențină vie memoria patronului ei cultural.
Anul acesta, manifestările culturale închinate lui Lucian Blaga vor debuta la sediul central al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba cu un mesaj instituțional către toate bibliotecile publice din județ și cu audiții din lirica blagiană, în interpretarea actorului Dorel Vișan.
Audițiile vor continua pe tot parcursul zilei, însoțind pașii celor ce vor călca pragul bibliotecii, prilej cu care aceștia vor primi în dar din partea bibliotecarelor răvașe cu poezii scrise de Lucian Blaga.
Începând cu ora 10:00, toți cei ce iubesc opera lui Lucian Blaga vor putea asista la un moment multiart realizat de elevii Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, moment coordonat de prof. Diana Vasiu. Programul va cuprinde vernisajul expoziției de poezie-grafică computerizată și reinterpretări din lirica blagiană.
Tot la ora 11:00, biblioteca își deschide porțile pentru elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială ,,Vasile Goldiș” din Alba Iulia, care însoțiți de înv. Cristina Iosif vor vizita biblioteca și expoziția tematică de carte realizată cu acest prilej.
La ora 13:00, activitățile dedicate memoriei lui Lucian Blaga se vor muta la Filiala Cetate a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, filială ce funcționează în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Aici, elevii clasei a II-a de la Colegiul Tehnic ,,Apulum” din Alba Iulia coordonați de înv. Lavinia Poșogan vor vizita sediul filialei, vor recita poezii și vor audia pagini din cartea Hronicul și cântecul vârstelor, în lectura bibliotecarei Roxana Dad.
Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba poartă acest nume din 26 noiembrie 1991. Proiectul 8.1 Lucian Blaga face parte din programul 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE și este parte integrantă a Programului de management 2017-2020. Organizatorii evenimentului sunt și la această ediție Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o oră
MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion
-
Actualitateacum 5 ore
Model de FELICITARE de ANUL NOU. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion
-
Actualitateacum 3 zile
La ce distanță față de terenul vecinilor poți planta un copac: Când și ce poți planta pe limita proprietătii
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră
-
Actualitateacum o zi
MESAJE SMS de Anul Nou haioase. Urări și Felicitări amuzante pe care le puteți transmite la trecerea dintre ani
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
Mesaje de Sfântul Vasile 2025. SMS-uri, URĂRI și FELICITĂRI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui