Rămâi conectat

Actualitate

Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie 2024: Cât vor plăti șoferii în plus la pompă pentru un plin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie 2024: Cât vor plăti șoferii în plus la pompă pentru un plin

De la data de 1 iulie 2024, cresc prețurile pentru benzină și motorină la pompele de alimentare din întreaga țară. Guvernul stabilise, încă din anul 2023, majorarea tarifelor care vor fi percepute de benzinării. Cei care vor dori să plece în vacanțe cu mașina proprie vor avea mai mulți bani de scos din buzunar, ca urmare a noilor scumpiri.

După ce s-au bucurat de plafonarea prețurilor, scăderi la sumele de la pompă, conducătorii auto nu mai au scăpare. A mai rămas mai puțin de o lună până când intră în vigoare noua hotărâre de Guvern.

Variaţia preţului petrolului ar putea scumpi şi mai mult benzina şi motorina până în toamnă.

Citește și: Preţuri plafonate pentru toate alimentele româneşti: Vor avea un adaos comercial de cel mult 20%

Cresc accizele la carburanţi de la 1 Iulie

+ 43 bani/ litru – benzină

+ 39 bani/ litru – motorină

Cât ne va costa un plin de benzină:

Astăzi:

– 6,95 lei/ litru

– 347,5 lei – plin de 50 litri

1 iulie:

– 7,38 lei/ litru

– 369 lei – plin de 50 litri

Cât ne va costa un plin de motorină:

Astăzi:

– 7,02 lei/ litru

– 351 lei – plin de 50 litri

1 iulie:

– 7,41 lei/ litru

– 370,5 lei – plin de 50 litri.

Ajungem la 8 lei pe litrul de benzină sau motorină? Explicațiile unui expert

Eugenia Gușilov a amintit faptul că cel mai mare distribuitor de benzină a scăzut prețurile de 13 ori, în ultima perioadă. Doar în ultima lună șoferii s-au bucurat de o scădere cu 5%, respectiv 18 lei la un plin de benzină pentru o mașină cu capacitate de 50 de litri.

La nivel global, prețurile pe baril nu au crescut, dar Guvernul a decis la noi, pe plan local, că este nevoie de o majorare. Reversul plafonării pare să dorească să intre în atenția autorităților. Mai mult de atât, expertul în energie susține că nu ar putea fi singura scumpire la care să ne așteptăm. Totuși, șansele ca românii să plătească mai mult de 8 lei pe litrul de carburant rămân extrem de reduse.

„Principalul motiv este calmarea situaţiei din Orientul Mijlociu, din persoectiva tensiunilor dintre Iran şi Israel. Odată ce acest episod s-a încheiat, am văzut că preţurile au stagnat între 81 şi 83,9 de dolari pe baril (…) Vom avea o majorare care ţine de fiscalitatea locală. Au spaţiu să mai crească, fără să ajungă la 8 lei pe litru” a declarat Eugenia Gușilov, expert în energie, potrivit Observator.

Cu siguranță, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie vor fi, din nou, cozi infernale la benzinăriile din întreaga țară, așa cum se întâmplă de fiecare dată când sunt anunțate scumpiri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea