Bătaie pe funcțiile de inspectori antifraudă repartizate pe Alba Iulia. Pe cele 9 posturi se luptă 17 funcționari
Până la începutul lunii noiembrie a acestui an Direcţia Regională Antifraudă Sibiu, la fel ca şi celelalte direcţii regionale din țară, trebuie să devină funcţionale. Pentru aceasta se organizează concurs pentru ocuparea posturilor în cadrul structurilor nou înfiinţate.
Candidatii interesati si-au putut depune dosarele de inscriere pana in 2 octombrie, astfel ca Fiscul a anunțat rezultatele selectiei dosarelor.
Dintre funcționarii defunctei DGFP Alba, restructurați în urma reorgănizarii ANAF din septembrie, au fost admiși pentru a candida la concursul, din 19 octombrie, pe cele 9 posturi de inspectori antifraudă repartizate pe Alba Iulia, 17 persoane, după cum urmează:
-7 candidați pe 3 locuri la inspector antifraudă grad profesional superior
-5 candidați pe 2 locuri la inspector antifraudă grad profesional debutant
-3 candidați pe 2 locuri la inspector antifraudă grad profesional asistent
-2 candidați pe 2 locuri la inspector antifraudă grad profesional principal
Asfel, cei care vor obține cele mai bune rezultate la concurs vor fi angajați la Direcţia de Combatere a Fraudelor Alba Iulia, coordonată de Direcția Regională Antifraudă 7 Sibiu.
Vezi aici LISTA cu numele celor din Alba Iulia, admiși pentru concurs.
Inspectori dotați cu pistoale și bastoane cu electroşocuri
La nivelul întregii Agenții Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) sunt scoase la concurs peste 1000 de posturi in cadrul Directiei generale antifrauda fiscală.
Noii inspectori antifraudă vor avea ca atribuţii realizarea de operaţiuni de control curent şi tematic, iar la orice acţiuni vor participa minim doi inspectori. De asemenea, inspectorii antifraudă vor purta uniformă în timpul serviciului, însemne distinctive, ecusoane, şi, după caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de apărare, protecţie şi comunicare. În baza Hotărârii de Guvern pentru organizarea ANAF, fiecare inspector antifraudă va primi câte un pistol cu un încărcător, dar şi câte un spray paralizant. Pentru dotarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală se vor achiziţiona maxim 500 de aparate de mici dimensiuni cu electroşocuri dar şi maxim 500 de pistoale sau bastoane cu electroşocuri. Insepctorii antifraudă vor mai avea în dotare veste de protecţie şi bastoane reflectorizante pentru acţiunile stradale.
Șeful Direcției Regionale Antifraudă 7 Sibiu a fost numit recent fostul director al Vamei Brașov, Dan Laurențiu Pușdercă. Acesta este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, cazul fiind acum în instanță, de unde s-a cerut Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Brașov să prezinte procurorilor explicaţii şi documente care l-ar putea incrimina, în măsura în care există. Doar că prin noua funcție, Dan Laurențiu Pușdercă va avea în subordine chiar această unitate.
Vă reamintim că Guvernul României a decis, prin Hotararea nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea ANAF, înfiinţarea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice la Braşov pentru Regiunea Centru, acesteia fiindu-i subordonate administraţiile financiare din judeţele Sibiu şi Alba, iar la Sibiu s-a înfiinţat Direcţia Regională Antifraudă.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba a fost desfiinţată începând din 1 august, iar în locul ei a fost înfiinţată Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba, care funcţionează în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov, alături de structurile similare din Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov. În urma acestei măsuri, în organigrama Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba vor fi 410 posturi, faţă de 481.
În urma incheierii testărilor profesionale a functionarilor publici din cadrul fostei DGFP Alba un număr de 54 de salariati au fost disponibilizați. Dintre acestia, 39 sunt funcţionari publici si 15 sunt personal contractual (administrativ).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum o zi
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba