Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat de 87 de ani, prezentând comorbidități, s-a vindecat de coronavirus. Observațiile unui medic despre internarea și externarea infectaților cu COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un român de 87 de ani s-a vindecat de coronavirus, iar cazul acestuia ar putea dezvolta o nouă strategie pentru internarea și externarea infectaților cu COVID-19, consideră Oană Sever-Cristian, medic primar Medicină de Familie.

Un pacient de 87 de ani, cu diverse afecțiuni, fost fumător, cu insuficiență cardiacă și purtător de hepatită virală B și C, și-a chemat medicul de familie, în urma unor simptome precum tuse productivă și dificultate de respirație, a relatat site-ul spotmedia.ro, citând Asociația medicilor de familie din București.

Consultul a relevat un murmur ușor la plămâni și o saturație a oxigenului de 80%, sub nivelul normal, astfel că medicul l-a trimis la spital, cu suspiciunea de infectare cu noul coronavirus.

Pacientul a fost internat în secția de medicină internă a Spitalului de Urgență București, unde s-a confirmat infecția cu coronavirus. I s-au făcut analize, i s-a administrat un tratament complex, iar după o lună a fost declarat vindecat și externat.

Medicul Oană Sever-Cristian și-a expus concluziile pe site-ul Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.

„Când internezi pacientul? Desigur, PCR pozitiv, simptomele și SpO2 rămân esențiale. Dar pentru pacientul confirmat PCR și asimptomatic? Aici cred că ar fi cazul să facem o hemoleucogramă completă și dozarea D-Dimerilor (sunt mai ieftine decât testul PCR)”, a scris medicul.

Și a continuat: „Dacă pacientul rămâne asimptomatic, după 5-7 zile ar trebui să repetăm aceste investigații. Dacă ele sunt normale și pacientul este tot asimptomatic, cred că și medicii, și pacientul pot dormi linștiți, cu pacientul în izolare la domiciliu până la negativarea PCR”.

În final, medicul spune că observația sa trebuie confirmată în practică.

„Această atitudine rațională ar putea elibera multe paturi de spital și ar scădea costurile. Observația particulară din acest caz rămâne să fie confirmată, sau nu, de medicii practicieni care au astfel de cazuri. Contribuția lor este esențială atât pentru a salva vieți cât și pentru a evita suferința și risipa”, a încheiat medicul.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Explozie de locuri de muncă la stat în 2024: 5.000 de posturi noi, doar în luna august. În ce domenii s-au făcut cele mai multe angajări

Bera Larisa

Publicat

în

Explozie de locuri de muncă la stat în 2024: 5.000 de posturi noi, doar în luna august. În ce domenii s-au făcut cele mai multe angajări Conform unei platforme de angajări online, 20.000 de posturi noi au fost scoase la bătaie în acest an, dintre care 5.000 doar în luna august. 10% din totatul ofertelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea