BANI pentru românii din diaspora care vor să revină în țară și să investească. Subprefectul Mureșan: „Sper ca acest program să îi determine pe beneficiari să se întoarcă acasă!”
BANI pentru românii din diaspora care vor să revină în țară și să investească. Subprefectul Mureșan: „Sper ca acest program să îi determine pe beneficiari să se întoarcă acasă!”
Românii din diaspora care doresc să revină în ţară şi să investească într-o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediţie.
Subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, a transmis o serie de informații referitoare la acest program, pentru potențialii beneficiari interesați de acest sprijin.
„Românii din diaspora care doresc să revină în ţară şi să investească într-o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediţie
Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului precizează că suma maximă poate fi obţinută dacă se vor crea prin proiect cel puţin două locuri de muncă full time.
Aplicanţii care îşi asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanţare în procent de cel puţin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.
Pentru a accesa programul, în plus faţă de condiţiile standard impuse de procedură (https://bit.ly/3BCYOfh), românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, printr-un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă/de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.
Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 1 septembrie. Persoanele interesate au la dispoziţie şi un manual, care cuprinde paşii necesari pentru aplicarea în cadrul programului: https://bit.ly/3Jle5n7.
Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), instituţie care gestionează şi implementează programul, este de a finanţa 1.000 de beneficiari.
Sper că acest program de finanțare, dedicat românilor din străinătate, să îi determine pe beneficiari să se întoarcă acasă, iar noile business-uri să fie prospere, sustenabile și mai mult decât un simplu loc de muncă pentru oameni!”, a fost mesajul subprefectului Mureșan.
Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), instituţie care gestionează şi implementează programul, este de a finanţa 1.000 de beneficiari.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan