Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

BANI pentru românii din diaspora care vor să revină în țară și să investească. Subprefectul Mureșan: „Sper ca acest program să îi determine pe beneficiari să se întoarcă acasă!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BANI pentru românii din diaspora care vor să revină în țară și să investească. Subprefectul Mureșan: „Sper ca acest program să îi determine pe beneficiari să se întoarcă acasă!”

Românii din diaspora care doresc să revină în ţară şi să investească într-o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediţie.

Subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, a transmis o serie de informații referitoare la acest program, pentru potențialii beneficiari interesați de acest sprijin.

„Românii din diaspora care doresc să revină în ţară şi să investească într-o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediţie

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului precizează că suma maximă poate fi obţinută dacă se vor crea prin proiect cel puţin două locuri de muncă full time.
Aplicanţii care îşi asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanţare în procent de cel puţin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Pentru a accesa programul, în plus faţă de condiţiile standard impuse de procedură (https://bit.ly/3BCYOfh), românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, printr-un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă/de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.

Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 1 septembrie. Persoanele interesate au la dispoziţie şi un manual, care cuprinde paşii necesari pentru aplicarea în cadrul programului: https://bit.ly/3Jle5n7.
Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), instituţie care gestionează şi implementează programul, este de a finanţa 1.000 de beneficiari.

Sper că acest program de finanțare, dedicat românilor din străinătate, să îi determine pe beneficiari să se întoarcă acasă, iar noile business-uri să fie prospere, sustenabile și mai mult decât un simplu loc de muncă pentru oameni!”, a fost mesajul subprefectului Mureșan.

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), instituţie care gestionează şi implementează programul, este de a finanţa 1.000 de beneficiari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea