Bani pentru cei care găzduiesc refugiaţi din Ucraina: Care este procedura de decontare a cheltuielilor
Bani pentru cei care găzduiesc refugiaţi din Ucraina: Care este procedura de decontare a cheltuielilor
Guvernul a aprobat în şedinţa din cursul zilei de vineri, 8 aprilie, alocarea a 45 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru acordarea unui sprijin financiar de 50 de lei/zi/persoană găzduită a unui număr mediu de 15.000 cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, pentru o perioadă de 60 de zile.
Persoanele fizice din România pot beneficia de decontarea cazării şi hranei pentru refugiaţii din Ucraina pe care îi găzduiesc.
Procedura de decontare a cheltuielilor cu refugiaţii
Sume decontate: 20 de lei pe zi de persoană pentru hrana, 50 de lei pe zi de persoană pentru cazare.
Pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor, românii care cazează refugiaţi din Ucraina pot depun în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni (pentru luna precedentă), o cerere la autorităţile administraţiei publice locale ale pe raza cărora se află locuinţa în care sunt găzduite persoanele.
În cerere trebuie să se precizeze numărul persoanelor găzduite, numele şi prenumele acestora, localităţile din care aceştia declară că provin şi intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea.
Pe lângă cererea propriu-zisă se depune o declarație pe propria răspundere cu privire la corectitudinea informațiilor cuprinse în cerere.
Mai este nevoie şi de o copie a actului de identitate al solicitantului pentru deconturi şi documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele refugiate
Autoritatile locale au la dispoziţie trei zile sa trimita la ISU cererile pentru deconturi şi situatia centralizatoare.
Deconturile pentru hrană şi cazarea refugiaţilor se fac din bugetele Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, în termen de 10 zile de la primirea situaţiilor centralizatoare de la administraţiile locale la ISU.
ISU are un termen de 10 zile sa trimita banii la administratiile locale. Apoi, mai trec 3 zile până când administraţiile locale trebuie să vireze banii celor care cazează refugiaţi. În total, din momentul în care o persoană a depus cererea de decontare, trec 16 zile până când îşi primeşte banii.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Programul ”România Profesională” 2025: Vouchere de până la 4000 de lei pentru persoanele interesate să urmeze cursuri de calificare într-unul dintre sectoarele prioritare ale economiei
Programul ”România Profesională” 2025: Vouchere de până la 4000 de lei pentru persoanele interesate să urmeze cursuri de calificare într-unul dintre sectoarele prioritare ale economiei Lipsa tot mai acută de forță de muncă determină statul să acorde o sumă de până la 4.000 de lei pentru românii care doresc să se califice în domenii-cheie. Acest […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
Mesaje de SFANTUL STEFAN. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi