Ce comisioane se plătesc la retragerea banilor numerar din bancomat? Băncile din România au reintrodus comisioanele pentru retragerile de la propriile ATM-uri
Ce comisioane se plătesc la retragerea banilor numerar din bancomat? Băncile din România au reintrodus comisioanele pentru retragerile de la propriile ATM-uri
Principalele bănci din România au reluat recent o măsură ce va fi resimțită de majoritatea românilor care au carduri. Dacă până acum retragerile de la bancomatele unităților bancare cu carduri emise de acestea erau zero, situația s-a schimbat radical. Astfel, românii vor fi nevoiți să plătească anumite comisioane atunci când vor dori să retragă bani de la ATM-urile ce aparțin băncilor emitente a cardurilor.
La momentul actual, dintre marile bănci din țara noastră, doar BCR și CEC Bank mai au comisioane zero la retragerea de numerar de la ATM-urile proprii. În schimb, pentru retragerile de la bancomatele altor bănci decât cele emitente a cardurilor s-au perceput mereu comisioane. Dintre unitățile bancare din România, se remarcă Raiffeisen Bank și Unicredit, care au cele mai mari costuri pentru retragerea de cash de la propriile bancomate.
În prezent, majoritatea băncilor percep și un comision pentru retragerea de numerar de la ATM-urile proprii. Comisioanele diferă însă de la o bancă la alta, acestea începând de la 0,5% din suma retrasă și putând ajunge și la 1% sau chiar 1,5%. În plus, limita minimă pentru operarea cu cash poate fi de 5 sau 10 lei, la care se adaugă și comisionul de administrare a contului curent care poate fi lunar sau anual, în funcție de bancă.
Băncile au reintrodus comisioane pentru retragerile de cash de la propriile ATM-uri
La Banca Transilvania, comisionul de retragere este de 0,5%, dar nu mai puțin de 2,5 lei. În cazul Raiffeisen Bank, comisionul perceput la retragere crește până la 1,5% din suma retrasă. La UniCredit, comisionul este de 1,5%, dar nu mai puțin de 10 lei. La BRD și ING Bank, comisionul este de 1% din suma retrasă, dar nu mai puțin de 10 lei.
În ceea ce privește comisioanele de administrare a contului curent, acestea pot fi de 9 lei pe lună, în cazul ING Bank, putând ajunge la 25 de lei pe lună, în cazul CEC Bank sau 25 de lei pe an în cazul Raiffeisen Bank. La BCR comisioanele de administrare a contului curent pot fi 0, 12, 25 sau chiar 50 de lei, în funcție de rulajul lunar.
La BCR, pentru emiterea și administrarea lunară a unui card principal și acces la doua carduri suplimentare George Standard gratuite, comisionul perceput este 0.
În plus, această bancă percepe comision 0 și pentru administrarea contului George (cu card George Standard inclus) în cazul în care se încasează lunar cel puțin 1.000 lei și se face minim o tranzacție prin aplicația George sau cu cardul. În cazul neîndeplinirii celor două condiții, comisionul este de 8 lei/lună.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Avertismentul unui consultant fiscal, despre greșeala pe care o face Guvernul Bolojan: „Orice creștere a TVA-ului implică un risc crescut de stagnare economică”
Avertismentul unui consultant fiscal, despre greșeala pe care o face Guvernul Bolojan: „Orice creștere a TVA-ului implică un risc crescut de stagnare economică” Consultantul fiscal Dan Schwartz a ținut să-i avertizeze pe guvernanți, după ce Guvernul Bolojan a anunțat creșterea de taxe. Acesta a explicat faptul că „orice creștere a TVA-ului implică un risc crescut […]
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există Pentru ca un angajat să fie eficient la locul de muncă este necesar să fie sănătos.Pentru momentele în care sănătatea angajatului este afectată, legislația din România prevede mai multe tipuri de concedii medicale, menite să sprijine refacerea […]
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci Experții economici fac praf măsurile fiscale luate în România, luate în regim de urgenţă pentru a diminua deficitul bugetar în 2025, dar care se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României în raport cu alte state […]