Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020: Cum vor da examenele naționale elevii depistați cu febră sau în izolare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în cadrul unei declarații de presă, susținută joi, 28 mai, că examenele de Evaluare naţională şi de Bacalaureat se vor organiza conform calendarului deja stabilit, deşi au existat opinii conform cărora ar fi fost necesară o echivalare cu notele de la clasă, pentru evitarea riscului infectării cu COVID-19.

Pentru a nu discrimina elevii care ar putea fi bolnavi sau în izolare în perioada examenelor, acestea vor fi organizate în două sesiuni.

„O tema foarte importanta pentru multi elevi si parinti este cea a examenelor nationale. Examenele nationale vor avea loc fizic, asa cum au fost planificate. Evaluarea nationala se va face incepand cu 15 iunie, dupa care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Insa a aparut o problema pe care am dorit sa o rezolvam.

Este posibil sa fie copii care sunt bolnavi. Este posibil sa vina copii la scoala pentru examen si la termometru sa se constate ca au febra. Acesti copii am considerat ca trebuie sa primeasca aceeasi sansa. Pentru copiii bolnavi, gasiti cu febra, pentru cei izolati cu familia sau in carantina, se organizeaza o a doua sesiune de Evaluare nationala incepand cu 29 iunie. In privinta Bacalaureatului, cu sigurnta este posibil si aici sa fie copii care au diferite probleme si pentru a putea rezolva pausal chestiunea se va organiza ca si in alti ani a doua sesiune de Bacalaureat in august„, a declarat Iohannis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea