Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Elevii susțin astăzi proba la alegere a profilului și specializării. Condiții pentru a fi declarat promovat
Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Elevii susțin astăzi proba la alegere a profilului și specializării. Condiții pentru a fi declarat promovat
Probele scrise de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024 au început luni, 19 august, cu proba la limba română, potrivit calendarului de examen. Marți a avut loc proba obligatorie a profilului, iar astăzi absolvenții vor susține proba la alegere. Intrarea în sălile supravegheate video se face până la cel târziu 8:30, a transmis Ministerul Educației.
Probele încep la ora 9:00, iar accesul absolvenților în săli este permis, în baza actului de identitate, până la ora 8:30, conform instituției.
Candidații au la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor sunt trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în fiecare sală de examen.
Pot beneficia de prelungirea timpului de lucru candidații cărora li s-a aprobat o solicitare în acest sens, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
Citește și: BACALAUREAT 2024, sesiunea de toamnă: Subiectele și baremele de corectare pentru proba obligatorie a profilului. Ce au avut de rezolvat elevii
Pentru depozitarea materialelor/obiectelor interzise (telefoane mobile, manuale, culegeri, însemnări etc., precum și alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare), candidații vor fi îndrumați de membrii comisiilor din fiecare centru de examen spre o sală special amenajată.
Ministerul Educației amintește că, în zilele în care sunt programate probe scrise, pune la dispoziție, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.
Amintim că sunt doar 33.600 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat de toamnă 2024, cel mai mic număr din ultimii 20 de ani – grafic.
Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024:
-21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
-22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
-26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)
-27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor
-30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale
-să fi susținut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
-să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
s-ă obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”, conform regulilor în vigoare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată”
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată” Zi neagră în lumea muzicală din România. Marius Bațu, un artist deosebit cu o voce minunată, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice. Anunțul decesului a fost făcut de Nicu Alifantis. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii