Rămâi conectat

Actualitate

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare.

Bera Larisa

Publicat

în

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare.

Ministerul Educației a anunțat majorarea tarifelor privind probele examenului de Bacalaureat, încă de la începutul anului. Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze probele examenului maturității din prima încercare în 2024 vor trebui să achite o taxă mai mare decât cea din 2023. În plus, candidații care mai au de susținut doar una sau două probe vor trebui să plătească o taxă pentru fiecare probă în parte.

Citește și: ASTĂZI | Începe Bacalaureatul 2024: Prima probă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

În lege se arată că ai dreptul să dai examenul maturității doar de două ori, în primele sesiuni din anii consecutivi, în mod gratuit. Cu plată, poți da testul de câte ori vrei, indiferent de vârstă, dar trebuie să achiți o sumă stabilită anual, de fiecare dată, până la începutul lunii martie.

Prețurile pentru un examen variază, în funcție de județ. Doar cel pentru înscriere este stabilit clar de către Ministerul Educației. În Dolj, de exemplu, orice probă costă 130 de lei. În Ilfov, pe de altă parte, tarifele sunt:

-Proba 1 – 155 de lei;
-Proba 2 – 155 de lei;
-Proba 3- 154 de lei.

„Candidații din promoții anterioare, care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de bacalaureat și care se prezintă la toate probele examenului național de bacalaureat din 2024, achită suma de 464 de lei.

În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidații din promoțiile anterioare, care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul național de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat, cu aplicarea prevederilor articolelor 3, 4, 36 și 37 din Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat —2011, aprobată prin OMECTS nr.4799/2010 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările şi completările ulterioare, valabilă şi pentru bacalaureatul 2023, conform prevederilor Ordinului ministrului educației nr. 6.156/31.08.2023 privind organizarea și desfăşurarea examenului național de bacalaureat 2024”, a transmis Ministerul Educației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea