Bacalaureat 2019: Un candidat din Alba, care a încercat să copieze, eliminat de la ultima probă scrisă a examenului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Un candidat din județul Alba, care a încercat să copieze, a fost eliminat, luni, de la Bacalaureat, la proba la alegere a profilului și specializării. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, dintre cei 398 de elevi înscriși, s-au prezentat 309, unul fiind eliminat.

Incidentul a avut loc la centrul de examen de la Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Un caz similar a avut loc și miercuri, la proba de Limba și literatura română, când un elev a intrat în sala de examen cu telefonul mobil.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Reguli de desfășurare a examenelor

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine
  • Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
  • Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.
  • Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.
  • Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.
  • Nu este permis în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
    • În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
    • Cei surprinşi în astfel de situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419