Bacalaureat 2015: Subiectele și baremele la matematică și istorie – proba obligatorie a profilului
Bacalaureat 2015, sesiunea de toamnă: Subiectele și baremele de corectare la matematică și istorie, proba obligatorie a profilului, au fost publicate de Ministerul Educației pe portalul Edu.ro.
Examenul a început la ora 9.00, a durat trei ore, absolvenții profilului uman fiind examinați la istorie, iar cei de la real, la matematică. Subiectele și baremele au fost publicate AICI.
În Alba, examenul se organizează în patru centre de evaluare: La Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia – 219 înscriși (88 la limba română, 104 la proba obligatorie a profilului, 157 la proba la alegere a profilului și specializării), la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș – 139 înscriși (60 la limba română, 79 la proba obligatorie a profilului, 104 la proba la alegere a profilului și specializării), la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud – 200 înscriși (109 la limba română, 6 la limba maghiară, 114 la proba obligatorie a profilului, 121 la proba la alegere a profilului și specializării), la Liceul ”HCC” Abrud – 189 înscriși (103 la limba română, 134 la proba obligatorie a profilului, 117 la proba la alegere a profilului și specializării).
Media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte este 5, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului de Bacalaureat, este minimum 6.
La sesiunea august — septembrie 2015 a examenului de bacalaureat s-au înscris aproximativ 55.000 de candidați, potrivit unei centralizări a Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ).
Potrivit metodologiei, absolvenții care susţin examenul de bacalaureat nu au voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen. Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Calendar Bacalaureat 2015 – Sesiunea de toamna
13 – 17 iulie 2015 Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen
17 – 18 august 2015 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
17 – 18 august 2015 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
18 – 19 august 2015 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
20 – 21 august 2015 Evaluarea competentelor digitale – proba D
24 august 2015 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
25 august 2015 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
26 august 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
28 august 2015 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
1 septembrie 2015 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
2 – 3 septembrie 2015 Rezolvarea contestatiilor
4 septembrie 2015 Afisarea rezultatelor finale
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]