Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bacalaureat 2014. Luni are loc proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BACALAUREAT - LIMBA SI LITERATURA ROMANABACALAUREAT 2014, evaluarea competențelor lingvistice în limba engleză. Examenul de Bacalaureat continuă luni, 23 iunie cu proba C, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Evaluarea va fi susținută de absolvenții claselor a XII-a și de cei care nu au fost prezenți în anii anteriori. La nivelul României, cât și în Alba, cei mai mulți candidați vor da examenul la limba engleză.

Testarea presupune ascultarea unui text audio – listening, iar apoi este proba scrisă – writing. După ce au trecut de probele de limba română oral şi competenţe digitale, urmează proba C, de evaluare a competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională.

Luni vor avea loc cele două examene din cadrul probei C, listening-ul si writing-ul.

În cadrul primei probe, candidaţii vor asculta de două ori un fragment audio pe care trebuie să-l înţeleagă astfel încât în următoarele 20 de minute să poată răspunde unor întrebări tip grilă bazate pe informaţiile din textul ascultat.

Cel de-al doilea examen, este evaluarea scrisă, în care se testează capacităţile de redactare şi citire a unui text. Examenul începe imediat după terminarea probei de înţelegere a textului audio şi durează două ore. În acest interval de timp, candidaţii vor avea de scris un eseu pe o temă dată. Tot în cadrul examenului scris este şi proba de citit – reading – în care elevii vor primi un text pe care trebuie să-l citească şi pe baza lui să răspundă unor întrebări.

Conform calendarului publicat de MEN, în perioada 23 – 27 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

La Bacalaureat 2014, elevilor li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial. Primul examen scris din BAC 2014 se va desfăşura pe 30 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea