BACALAUREAT 2014, la MATEMATICĂ și ISTORIE. Modele de SUBIECTE și BAREM de corectare la proba obligatorie a profilului
Absolvenții de liceu susțin miercuri, 2 iulie proba obligatorie a profilului, la matematică și istorie. MEN a pus la dispoziția candidaților modele de subiecte și baremele de corectare. La această probă, în județul Alba s-au înscris 2.699 de candidați dintre care 2005 sunt absolvenți ai profilului real și vor susține proba la matematică.
Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. În județul Alba au fost eliminați din examen 5 candidați, dintre care 4 la proba scrisă la limba română și unul la engleză oral.
- Variantă Matematică – profil matematică informatică
- Barem Matematică – profil matematică informatică
- Variantă Matematică – profil pedagogic
- Barem Matematică – profil pedagogic
- Variantă Matematică – ştiinţe ale naturii
- Barem Matematică – ştiinţe ale naturii
- Variantă Matematică – profil tehnologic
- Barem Matematică – profil tehnologic
După anunţarea variantei de subiect extrasă de Comisia Naţională de Bacalaureat, se multiplică subiectele în număr egal cu numărul candidaţilor, urmând ca acestea să fie distribuite în săli. Candidaţii care susţin probele în limbile minorităţilor naţionale vor primi simultan subiectul atât în limba maternă, cât şi în limba română.
Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică candidații pot să utilizeze instrumente de desen.
Potrivit metodologiei de Bacalaureat, după ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.
La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
Vineri, 4 iulie, absolvenții vor avea de trecut ultimul ”hop” al examenului, proba la alegere a profilului și a specializării. Rezultatele vor fi afișate în 7 iulie până la ora 12.00, iar contestațiile pot fi depuse până la ora 16.00. Conform calendarului rezultatele finale vor fi publicate până în 11 iulie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Care este cea mai sigură mașină din 2024? Surpriza de pe locul UNU din topul celor mai vândute mașini din lume
Care este cea mai sigură mașină din 2024? Surpriza de pe locul UNU din topul celor mai vândute mașini din lume Euro NCAP a dezvăluit, în urma unor teste amănunţite, care este cea mai sigură maşină a anului 2024. Rezultatul este o surpriză uriaşă pentru şoferii din întreaga lume, mai ales că Volvo nu este […]