BACALAUREAT 2014 la matematică și istorie: Absolvenții de liceu susțin astăzi proba obligatorie a profilului
Examenul de BACALAUREAT 2014 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie. Subiectele și baremele de corectare vor fi afișate pe edu.ro, până la ora 16.00.
La această probă, în județul Alba s-au înscris 2.699 de candidați dintre care 2005 sunt absolvenți ai profilului real și vor susține proba la matematică.
Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. În județul Alba au fost eliminați din examen 5 candidați, dintre care 4 la proba scrisă la limba română și unul la engleză oral.
Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică candidații pot să utilizeze instrumente de desen.
Potrivit metodologiei de Bacalaureat, după ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.
Probele scrise au început luni, cu proba de limba şi literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte – unul pentru absolvenţii profilului real şi un altul pentru cei de la uman.
Marţi a avut loc proba scrisă de limba şi literatura maternă, iar vineri se va desfăşura cea la alegere a profilului şi specializării (geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică sau psihologie).
Rezultatele vor fi afişate în 7 iulie, până în ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care vor fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate la 11 iulie.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Facturi la energie 2025: Ajutorul pentru persoanele vulnerabile cuprins în noile facturi
Facturi la energie 2025: Ajutorul pentru persoanele vulnerabile cuprins în noile facturi Furnizorii de energie electrică lucrează la noi dezvoltări ale aplicațiilor informatice dedicate procesului de facturare. Prin introducerea de la 1 iulie 2025, a voucherului de energie pentru perosanele vulnerabile, acest lucru trebuie să se reflecte în noile facturi, a anunțat Asociația Furnizorilor de […]
ADMITERE LICEU 2025: Astăzi are loc repartizarea computerizată Astăzi, miercuri, 23 iulie 2025, are loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a. Tot astăzi, Ministerul Educației va publica rezultatele oficiale la admiterea la liceu, în funcție de opțiunile completate și mediile obținute la Evaluarea Națională 2025. Repartizarea se realizează realizată automat, la […]
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]