Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2013 în judeţul Alba: A început evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă străină

Dragoş Suciu

Publicat

în

Bacalaureat 2013 - competente lingvistice01Astăzi are loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C a examenului de Bacalaureat 2013. Absolvenții vor susține un examen scris care este împărţit în două părţi (listening şi reading – writing). Şi la această probă sălile în care sunt examinaţi elevii sunt supravegheate video, iar absolvenţii sunt aşezaţi câte unul în bancă. Oficialii Ministerului Educaţiei cer profesorilor exigenţă maximă la supraveghere.

Înţelegerea textului ascultat (listening)

Astăzi are loc proba scrisă pentru evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este împărţită în două părţi cu pauză între ele. Prima probă, Bacalaureat 2013 - competente lingvistice02de ascultare a unui text (listening) a început la ora 12.00 şi a durat aproximativ 20 de minute. La această probă s-a verificat deprinderea de înţelegere a unui text ascultat. Absolvenţii au ascultat de două ori un text după care au trebuit să spună care este răspunsul corect având variantele A, B şi C. Tot la listening au avut un text lacunar care a trebuit completat cu anumite cuvinte.

Înţelegerea textului citit şi scris (reading – writing)

Elevii au intrat în sălile de clasă la ora 13.00, iar examinarea probei de înţelegerea textului citit şi scris a început la ora 13.30 şi se va termina la ora 15.00. La proba de reading (înţelegerea textului citit) elevii vor primi un text în baza căruia vor avea două sarcini de lucru în urma cărora se verifică deprinderile de înţelegere a unui text citit. La proba de writing absolvenţii vor avea alte două subiecte care verifică deprinderea de a scrie texte de diverse tipuri. La această probă cele mai frecvente cerinţe sunt întrebările pe baza textului dat şi realizarea unui eseu pe o anumită temă care trebuie să aibă introducere cuprins şi încheiere.

Numărul celor prezenţi la evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională a fost de 2.639

La proba C, pentru limba engleză s-au înscris 2.467 de elevi și au fost prezenți 2.311, pentru franceză s-au înscris 330, iar numărul celor prezenţi a fost de 292, la limba germană au fost 27 de înscriși și 26 prezenți, iar la italiană au fost 10 înscriși şi nici un absent în judeţul Alba. 11 elevi au întârziat la proba audio şi au făcut solicitare pentru subiectele de rezervă care pot fi susţinute vineri dacă cererea va fi aprobată de MEN. Datele au fost furnizate de vicepreşedintele Comisiei de Bacalaureat în judeţul Alba, Dan Cherecheş.

Miercuri, joi şi vineri va avea loc proba orală (speaking)

În zilele de 26, 27 şi 28 iunie va avea loc proba orală (speaking) la care elevii sunt programaţi în funcţie de alfabet şi clasă. Această evaluare este asemănătoare cu cea de la limba română, elevii intră câte cinci în sală, au la dispoziţie 15 minute să pregătească subiectul după ce l-au extras, timp în care răspund colegii lor. La această probă se verifică deprinderea de a se exprima într-o limbă de circulaţie internaţională.

Absolventul trebuie să îşi exprime opinia despre subiectul anterior citit, să fie capabil să se descrie sau să descrie un prieten, şi să vorbească liber despre pasiuni şi petrecerea timpului liber.

Proba de competențe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi notată cu calificative de la A1 până la B2, în funcţie de rezultatul obţinut. Astfel, A1 ia cine obţine între 11 şi 30 de puncte, A2 pentru cei care acumulează 31-60 de puncte, B1 primesc elevii care vor obţine între 61 şi 80 de puncte, iar calificativul maxim este B2 şi îl primesc cei mai buni absolvenţi, cei care obţin peste 81 de puncte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

S-a lansat App.Apuseni: O nouă aplicație gratuită pentru promovarea turismului în munții Apuseni, care vine la pachet cu prima ediție a concursului Vânătoare de Comori – Apuseni Treasure Hunt

Bera Larisa

Publicat

în

S-a lansat App.Apuseni: O nouă aplicație gratuită pentru promovarea turismului în munții Apuseni, care vine la pachet cu prima ediție a concursului Vânătoare de Comori – Apuseni Treasure Hunt Din 04 iulie, turiștii români și străini pot să descopere noi destinații de călătorie în inima Munților Apuseni prin intermediul proiectului „Apuseni Treasure Hunt”, o inovație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea