Rămâi conectat

Ştirea zilei

Avertizare COD ROȘU de inundații în județele Alba și Cluj din cauza precipitațiilor abundente. Râurile vizate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Avertizare COD ROȘU de inundații în județele Alba și Cluj din cauza precipitațiilor abundente. Râurile vizate

Autoritățile au emis o avertizare de inundații în județele Alba și Cluj ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării lor. Există posibilitatea producerii unor scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, precum și viituri rapide pe râurile mici, cu efecte severe de inundații locale. De asemenea, se prevăd creșteri semnificative ale debitelor și nivelurilor apelor, cu posibile depășiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Aiudul de Sus (afluent al râului Mureș).

Specialiștii avertizează că fenomenele hidrologice periculoase au o probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Aiudul de Sus, mai ales în zona de amonte a confluenței cu râul Neau.

Pentru a face față situației, este necesară urmărirea atentă a evoluției situației hidrometeorologice și respectarea strictă a Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase. Acest regulament vizează gestionarea situațiilor de inundații, secetă hidrologică, precum și a incidentelor sau accidentelor la construcții hidrotehnice, precum și la poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme Un accident a avut loc joi, 25 iulie, în jurul orei 16.45, pe raza localității Cisteiu de Târnavă între un autocamion și două autoturisme. Două persoane ar fi suferit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea