Rămâi conectat

Actualitate

Atracție turistică unică în România, cu singurul hotel de gheață și cel mai mare strat de zăpadă, aproape de județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turişti de pe toate continentele au venit şi în acest an în inima ţării, în Sibiu, județ vecin cu Alba, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, pentru o atracţie unică în România – Bâlea Lac, cu singurul hotel de gheaţă şi cu cel mai mare strat de zăpadă din ţară.

Zona turistică Bâlea Lac se mândreşte cu cel mai mare strat de zăpadă din România. Miercuri, aici, zăpada măsura 130 de centimetri, iar temperatura era de minus cinci grade Celsius.

Pentru a ajunge la Bâlea Lac, turiştii traversează cu telecabina o distanţă de 3.700 de metri deasupra Văii Bâlea, printre munţi acoperiţi de zăpadă, unde pot zări animale sălbatice chiar în timpul urcării.

Pentru că riscul de avalanşă este unul însemnat şi cad pietre pe carosabil şi cantităţi mari de zăpadă, şoseaua este închisă iarna, iar transportul pe cablu este singurul care funcţionează – atunci când vântul nu e prea puternic şi vizibilitatea este bună.

Odată ajunşi la cota 2.034 în Munţii Făgăraş, turiştii descoperă o mare de alb şi văd crestele masivului cum înconjoară Lacul Bâlea, cel mai mare lac glaciar din masivul Făgăraş, cu cei 46.508 metri pătraţi şi adâncimea de 11.35 metri.

La ieşirea din telecabină turiştii pot zări Hotelul de Gheaţă, singurul de acest fel din ţară. De 13 ani, acest hotel inedit primeşte anual 8.000 de oaspeţi de pe toate continentele, care se bucură de cazare, dar şi de un bar şi un restaurant de gheaţă în interior. Hotelul este construit integral din zăpadă şi din blocurile de gheaţă din Lacul Bâlea. Pentru a fi trainic, meseriaşii folosesc blocuri de gheaţă ce ajung la dimensiunea de 70 de centimetri şi cântăresc aproape 70 de kilograme. Fiecare cameră a Hotelului de Gheaţă are sculpturi care înfăţişează câte un artist, spre exemplu Madonna sau Michael Jackson. Afară există şi şase igluuri, tot cu nume de artişti.

„De Revelion au fost ocupate toate camerele din Hotelul de Gheaţă. În jur de 65 % este gradul de ocupare al Hotelului de Gheaţă pentru lunile ianuarie şi februarie, majoritatea fiind turişti străini, în special britanici. Spre exemplu, aseară am avut doi turişti din Olanda, patru din New York (SUA), doi francezi, un român cu o italiancă. Mapamondul este reprezentat aici, sus, în vârf de munte. Nici nu e frig. Înăuntru în hotel tot creşte temperatura datorită turiştilor care vin, ajungând la plus două grade. Tariful de cazare pe noapte este de o sută de euro camera”, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, Daniel Corbu, reprezentant al Hotelului de Gheaţă.

Cine doreşte doar să viziteze Hotelul de Gheaţă o poate face contra sumei de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este deschis publicului până la începutul lunii aprilie.

Tot aici, la Bâlea Lac, se va ridica şi în acest an o biserică de gheaţă, care va fi gata în luna februarie. În această biserică s-au oficiat slujbe de cununie şi de botez.

Amatorii sporturilor de iarnă trebuie să ştie că la Bâlea Lac nu există pârtii amenajate, motiv pentru care trebuie să aibă grijă să nu se aventureze în zone periculoase. Pentru aceasta este recomandat să ceară sfatul echipei de salvamontişti care se află în permanenţă la Bâlea Lac.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2025: Cum se calculează punctajul lunar. Precizări ale Casei de Pensii

Lucian Daramus

Publicat

în

Pensii 2025: Cum se calculează punctajul lunar. Precizări ale Casei de Pensii La determinarea punctajelor lunare pentru stabilirea pensiei, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizează venitul total lunar realizat, brut sau net, dupa caz, asupra caruia s-a datorat, potrivit legii, contribuția la bugetul asigurarilor sociale de stat, precizează Casa Națională de […]

Citește mai mult

Actualitate

În primăvara 2025 viperele au ieșit mai devreme din hibernare: Care sunt măsurile de prim-ajutor în cazul unei mușcături

Lucian Daramus

Publicat

în

În primăvara 2025 viperele au ieșit mai devreme din hibernare: Care sunt măsurile de prim-ajutor în cazul unei mușcături Viperele au ieșit mai devreme din hibernare în primăvara 2025, pe fondul temperaturilor crescute din a doua jumătate a lunii aprilie. În ultimele zile mai multe persoane au ajuns la spital după ce au fost mușcate […]

Citește mai mult

Actualitate

Cine ne salvează de ”ctitorii” neamului, focusați pe construcția de stadioane, săli de sport și biserici? Economistul Adrian Negrescu: ”Catedrala Neamului costă cât 20 de spitale de urgență”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cine ne salvează de ”ctitorii” neamului, focusați pe construcția de stadioane, săli de sport și biserici? Economistul Adrian Negrescu: ”Catedrala Neamului costă cât 20 de spitale de urgență” Economistul Adrian Negrescu a criticat dur într-o postare recentă în mediul online,  modul în care guvernanții din România justifică deficitele bugetare record înregistrate în 2024 și în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea