Rămâi conectat

Curier Județean

ATENȚIE! Cod galben în toată țara: instabilitate atmosferică și răcire accentuată

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Institutul Naţional de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare cu cod galben de vreme rea în toată ţara. Fenomenele vizate începând din această seară (duminică 26 august ora 21.00) și până marți (28 august ora 9.00) sunt intensificări susţinute ale vântului, instabilitate atmosferică, răcire accentuată.

În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va accentua şi va cuprinde treptat toate regiunile, începând din nord-vestul ţării. Vântul va prezenta intensificări susţinute, care vor avea trecător şi aspect de vijelie, cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 70 km/h, iar izolat, mai ales în regiunile extracarpatice şi la munte, vor depăşi 80 km/h. Vor fi frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi va cădea grindină.

Luni, 27 august, valorile termice vor marca o scădere accentuată faţă de zilele precedente, astfel încât temperaturile maxime vor fi uşor mai scăzute decât mediile multianuale ale lunii august, vremea devenind răcoroasă.

În Alba se așteaptă averse de ploaie începând cu dimineața zilei de luni. Pe tot parcursul zilei va fi înnorat, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 22-23 de grade la amiază iar noaptea termometrele vor arăta 11-12 grade. În noaptea de luni spre marți cerul se va însenina treptat și se vor înregistra între 12 și 14 grade urmând ca pe timpul zilei  să se ajungă la maxime de 27-28 de grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea