Astăzi s-a semnat contractul de modernizare şi rebilitare a sistemului de canalizare în oraşul Cugir
Primăria Cugir şi reprezentanţii Societăţii Apa CTTA Alba au semnat astăzi, 16 octombrie 2012, cu S.C. Fibec S.A din Câmpina un contract în valoare de 12.380.087,42 de lei, pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în Cugir.
Contractul care s-a semnat astăzi – AB-CL-9 ”Modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în Cugir” cuprinde extinderea reţelei de canalizare în lungime de 12,6km, reabilitarea reţelei de canalizare pe o lungime de 1,7 km, execuţia a trei staţii de pomparea pe uzate staţii şi a conductelor de refulare aferente. Totodată, Primăria Cugir împreună cu operatorii, Apa CTTA Alba, va finaliza odată cu acest contract, din banii lor, a operatorului şi a primăriei şi staţia de pompare şi canalizarea pentru Vinerea.
Au fost prezenţi din partea SC Apa CTTA Alba – Viorel Lazăr – director general, Adrian Teban – primarul Cugirului, Claudiu Bara şi Emil Dima – administratori SC. Fibec. S.A. Câmpina şi Ştefan Bardan – director comercial al SC Apa CTTA Alba. Totodată, au asistat reprezentanţi ai consultanţilor şi proiectanţilor.
„Vom acoperi 100 % reţeaua de apă şi canalizare a oraşului Cugir (…) Cu acest contract şi cu această staţie de pompare de la Vinerea, problemele de apă şi canalizare din Cugir vor fi rezolvate”, a declarat Adrian Teban, primarul Cugirului.
Investiţia face parte din proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare totală de 102.046.000 de euro, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.
Până acum, în proiectul cofinanţat prin POS Mediu au fost semnate în total 14 contracte – unul de furnizare, trei de servicii şi 10 de lucrări, valoarea acestora însumând 286.380.515,78 lei fără TVA. Din acest proiect a mai rămas de semnat un singur contract, la Sebeş şi Câmpeni – CL 1 staţii de epurare, care, după cum spun reprezentanţii Apa CTTA Alba, se speră ca săptămâna viitoare să fie semnat şi acesta.
Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 80.015.446 de euro, reprezentând 78,41%, Guvernul României contribuie cu 12.237.657 de euro, adică 11,99%, aportul financiar al autorităţilor locale este de 1.882.716 de euro – 1,85%, iar SC Apa CTTA Alba contribuie cu 7.910.181 de euro – 7,75%. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 20 de luni de la semnarea contractului. La final s-a ciocnit şi un pahar de şampanie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun