Rămâi conectat

Politică Administrație

Astăzi s-a semnat contractul de modernizare şi rebilitare a sistemului de canalizare în oraşul Cugir

Alexandra Mates

Publicat

în

Primăria Cugir şi reprezentanţii Societăţii Apa CTTA Alba au semnat astăzi, 16 octombrie 2012, cu S.C. Fibec S.A din Câmpina un contract în valoare de 12.380.087,42 de lei, pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în Cugir.

Contractul care s-a semnat astăzi – AB-CL-9 ”Modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în Cugir” cuprinde extinderea reţelei de canalizare în lungime de 12,6km, reabilitarea reţelei de canalizare pe o lungime de 1,7 km, execuţia a trei staţii de pomparea pe uzate staţii şi a conductelor de refulare aferente. Totodată, Primăria Cugir împreună cu operatorii, Apa CTTA Alba, va finaliza odată cu acest contract, din banii lor, a operatorului şi a primăriei şi staţia de pompare şi canalizarea pentru Vinerea.

Au fost prezenţi din partea SC Apa CTTA Alba – Viorel Lazăr – director general, Adrian Teban – primarul Cugirului,  Claudiu Bara şi Emil Dima – administratori SC. Fibec. S.A. Câmpina şi Ştefan Bardan – director comercial al SC Apa CTTA Alba.  Totodată, au asistat reprezentanţi ai consultanţilor şi proiectanţilor.

„Vom acoperi 100 % reţeaua de apă şi canalizare a oraşului Cugir (…) Cu acest contract şi cu această staţie de pompare de la Vinerea, problemele de apă şi canalizare din Cugir vor fi rezolvate”, a declarat Adrian Teban, primarul Cugirului.

Investiţia face parte din proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare totală de 102.046.000 de euro, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Până acum, în proiectul cofinanţat prin POS Mediu au fost semnate în total 14 contracte – unul de furnizare, trei de servicii şi 10 de lucrări, valoarea acestora însumând 286.380.515,78 lei fără TVA. Din acest proiect a mai rămas de semnat un singur contract, la Sebeş şi Câmpeni – CL 1 staţii de epurare, care, după cum spun reprezentanţii Apa CTTA Alba, se speră ca săptămâna viitoare să fie semnat şi acesta.

Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 80.015.446 de euro, reprezentând 78,41%, Guvernul României contribuie cu 12.237.657 de euro, adică 11,99%, aportul financiar al autorităţilor locale este de 1.882.716 de euro – 1,85%, iar SC Apa CTTA Alba contribuie cu 7.910.181 de euro – 7,75%. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 20 de luni de la semnarea contractului. La final s-a ciocnit şi un pahar de şampanie.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea