ASTĂZI, la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia: Piesele „Şcoala Nevestelor” şi „Absolut”, spectacol stradal, expoziţie foto şi concert. Vezi PROGRAMUL
Ziua de sâmbătă, penultima zi a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” aduce la Alba Iulia o nouă serie de spectacole de teatru dar şi o expoziţie de fotografii, un spectacol stradal cu cimpoieri din Marea Britanie şi un concert variat de jazz, pop şi music-hall, semnat Oana Barabancea & Band, un program diversificat menit să-i satisfacă pe iubitorii de teatru şi cultură. De asemenea, tot astăzi, la Alba Iulia are loc întâlnirea naţională a directorilor de teatre pentru copii şi tineret, păpuşi şi marionete, membrii UNIMA şi ASSITEJ.
Vă prezentăm mai jos programul de sâmbătă, 5 octombrie:
Ora 12.00, Club Festival (Art Cafe Downtown): „Bărbatul invizibil” – expoziţie foto de
Expoziția fotografică intitulată „Bărbatul invizibil” este prima parte a unei trilogii, unde tematica se centrează pe relaţiile interpersonale dintre Femei Și Bărbaţi. Astfel se expun 15 poze alb-negru, printate pe canvas. Lucrările fotografice prezintă și transmit atmosfera intimă a femeilor surprinse într-un mediu personal unde prezența bărbatului se lasă doar simțită. Bărbatul nu e prezent explicit, el trebuie găsit, închipuit, ghicit prin prisma unor obiecte simbolice precum mașina, sticle de vin, pahare etc. Doar o singură poză îl aduce pe Bărbat în prim plan, de această dată în rolul protector de tată al fiicei sale „nevinovate”… A doua parte a trilogiei este intitulată I’M YOUR MEN iar Bărbatul își arata chipul explicit în mai multe ipostaze… este omul cu o sută de fețe. Toate pozele sunt fotografiate pe film Kodak si Ilford iar ulterior digitalizate (scanate de pe film). Despre cea de-a treia parte a trilogiei… Îi știm doar numele WHEN YOU CALLED ME, I WAS SLEEPING și faptul că tratează confictul dintre bărbat și femeie însă prezentarea publică a acesteia va avea loc doar în anul 2015…
Ora 12.00, Club festival (Art Cafe Downtown): „Blondă sau brunetă”- lansare album Silvan Stâncel
Suntem încredințați de potențialul și forța de pătrundere a noului album „Blondă sau Brunetă”, de o remarcabilă valoare artistică într-o perioadă în care artisticul cu greutate nu mai îmbracă haina culturii muzicale. Piesele sale reușesc, prin finețea cantautorului Silvan Stâncel, să atingă puncte înalte din sufletul nostru, să străbată punți ce cu anevoie pot fi trecute în mod obișnuit.
Ora 15.00, Hotel Parc: Întâlnire UNIMA – ASSITEJ (120 min.)
În cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia are loc pe data de 5 și 6 octombrie întâlnirea națională a directorilor de teatre pentru copii și tineret, păpuși și marionete, membrii UNIMA și ASSITEJ. Tema centrală a acestor întâlniri este planificarea proiectelor celor două asociații pentru anul 2014. La nivel mondial UNIMA și ASSITEJ sunt două entități importante în lumea teatrală care au rolul de a spijini proiecte, burse pentru actori, ateliere fiind totodată un punct de legătură între teatre și compani.
Ora 17.00, Casa de Cultură a Sindicatelor : „Şcoala Nevestelor” , Teatru Naţional Târgu Mureş, Compania Liviu Rebreanu
Spectacol pentru tineri şi adulţi (150 min. cu pauză)
Regia: Cristian Juncu
Scenariul & adaptarea: Cristian Juncu
Scenografia & costumele: Cosmin Ardeleanu
Coregrafia: Bordas Attila
Coloana sonoră: Cristian Juncu
Distribuţia: Nicu Mihoc, Ioana Cheregi / Alexandra Ţifrea, Cristian Iorga, Csaba Ciugulitu, Anca Loghin, Dan Rădulescu, Ion Vântu, Luchian Pantea
„Şcoala nevestelor” este o satiră acidă la adresa cuplurilor în care diferenţa de vârstă depăşea limita bunului-simţ, Molière valorificându-şi talentul comic pentru a elabora o adevărată ştiinţă despre om şi despre viaţă, comedia interesând în special prin contrapunctul delicat şi uneori patetic dintre Arnolphe şi Agnes. Arnolphe şi-a crescut copila „de suflet” ferită de privirile oricărei alte fiinţe, vrând să şi-o păstreze pentru sine şi să fie sigur de supunerea şi fidelitatea ei. Agnes, în schimb, încearcă să scape de această soartă şi e gata să se arunce în braţele unui soţ tânăr şi frumos. Regizorul Cristian Juncu adaptează textul lui Molière pentru vremurile noastre şi ne oferă o comedie spumoasă, beneficiind şi de o scenografie inedită, semnată de obişnuitul său colaborator, Cosmin Ardeleanu.
Ora 20.00, Sala Teatrului de Păpuşi: „Absolut!”, după Ivan Turbincă de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija
Spectacol pentru tineri şi adulţi (90 min)
Regia: Alexandru Dabija
Scenografia: Alexandru Dabija
Costumele: Alexandru Dabija
Distribuţia: Marcel Iureș
Marile scoli de film își învață scenariștii și regizorii să povestească. Să spună povești. Câți dintre noi au mai apucat să audă în copilărie povești spuse, nu citite? Poveștile s-au sfărâmat, s-au făcut praf și pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece și telenovele. Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se afla Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care o vor asculta își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare. După rolurile din Creatorul de teatru, Ultima bandă a lui Krapp, Capra sau cine e Sylvia? și Acasă la tata, Marcel Iureș se întâlnește cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză. Mai puțină lume va spune însă: „Era și timpul!”
Ora 21.00, pe platoul Casei de Cultură a Studenţilor – Cimpoierii scoţieni „Reading” – Spectacol stradal Marea Britanie (20 min.)
„Vă vom prezenta o selecție de muzică scoțiană tradițională, de la marșuri la arii molcome sau dansuri vii. Am cântat într-o mulțime de țări, de la Franța la Japonia. Anul trecut, am fost selectați să cântăm în cadrul ceremoniei de închidere a Olimpiadei de la Londra, dar de asemenea cântăm în cadrul multor evenimente caritabile. Nici unul dintre membrii nu este remunerat și toți banii strânși în spectacolele noastre sunt folosiți pentru a cumpăra superbele uniforme pe care le purtăm. Trupa a fost formată în 1957 și, de atunci, a distrat publicurile într-o varietate largă de evenimente, iar acum are 26 de suflători și 14 toboșari. E o mare plăcere pentru noi să cântăm pentru voi și sperăm ca muzica noastră să vă miște.”
Ora 21.30, Casa de Cultură a Studenţilor: Ozana Barabancea & Band – concert (60 min.)
„Vă așteptăm la un spectacol variat de jazz, pop și music-hall, în care se vor prezenta diferite culori timbrale atât vocale cât și instrumentale, pornind de la simplu, ajungând la complexitate muzicală și măiestrie artistică. Vă așteptăm cu mare drag”, Ozana Barabancea.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
11 – 17 noiembrie 2024 | DSP Alba: Peste 3.000 de cazuri de infecții acute respiratorii în județ și două de gripă. Numărul de bolnavi cu pneumonii, în creștere. Câte persoane au fost internate
11 – 17 noiembrie 2024 | DSP Alba: Peste 3.000 de cazuri de infecții acute respiratorii în județ și două de gripă. Numărul de bolnavi cu pneumonii, în creștere. Câte persoane au fost internate Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a transmis marți, 19 noiembrie 2024, cea mai recentă situație cu cazurile de infecții respiratorii, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii