Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Politică Administrație

Asociația ”Alba Iulia Infrastructură”, cea mai importantă realizare, ea reprezentând interesele a sute de albaiulieni. Raport de activitate pe anii 2016 și 2017

Ziarul Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Mi-am început activitatea de consilier local în luna iunie 2016. Încă din primele şedinţe de consiliu local am inițiat proiecte de hotărâre potrivit programului prezentat în campania electorală.

DCIM/100MEDIA/DJI_0037.JPG

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Primul proiect a fost cel prin care am propus ca şedinţele C.L. Alba Iulia să fie transmise în direct, astfel încât albaiulienii să poată participa activ la deciziile luate. Chiar dacă a fost respins de majoritate, reacţia promptă a albaiulienilor a dus foarte repede la un moment istoric din acest punct de vedere şi începând din luna martie 2017, unul-două site-uri locale transmit în direct aceste ședințe. A urmat apoi propunerea înființării unei comisii care să evalueze situaţia deplorabilă a Stadionului Cetate, organizarea de dezbateri publice cu societatea civilă și persoane interesate, în vederea găsirii unor soluții de îmbunătățire a infrastructurii acestuia. În urma acestui proiect am organizat acțiunea civică ”Uniţi SALVĂM Stadionul Cetate”, acțiune la care au participat zeci de albaiulieni. În luna august 2016 am inițiat un proiect de hotărâre prin care am propus ca data de 15 octombrie, ziua în care s-au încoronat Regele Ferdinand şi Regina Maria la Alba Iulia să devină zi a orașului.

Acest proiect, tot din dorinţa majorităţii, a fost amânat, spunându-se că se doreşte acest lucru, însă ar fi bine să avem şi un punct de vedere al Casei Regale din România. În luna septembrie 2016 am ințiat proiectul de HCL privind  acordarea unor facilități la transportul public local de persoane, pentru elevii și studenții care studiază în municipiul Alba Iulia. În paralel cu activitatea din consiliul local am demarat acţiuni civice, cum ar fi înfiinţarea unui ONG – ”Acţiunea pentru Alba”, prin intermediul căruia am atacat în contencios administrativ hotărârile referitoare la acordarea reducerii la tarife pentru elevi sau la avalanşa de delegaţii în străinătate, pe care le iniţiază primarul oraşului, fără să prezinte, transparent, în şedinţe, sumele de bani ce urmează să fie cheltuite din bugetul local.

Totodată, am iniţiat un proiect de hotărâre referitor la constituirea, pe lângă Primăria municipiului Alba Iulia, a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Alba Iulia,  structură consultativă, fără personalitate juridică, constituită conform prevederilor Legii tinerilor 350/2006. În comisia de specialitate, cea juridică, am avut o activitate dinamica şi constructivă, iar în Comisia ”Concesiuni şi licitaţii” am combătut mereu modul în care se desfăşoară acestea, fără să fie prezentate cel puțin cu ajutorul unui videoproiector locaţiile ce urmează a fi vândute sau concesionate.

Tot în cadrul ”Acţiunii pentru Alba” am demarat strângerea de semnături pentru găsirea unei soluţii de rezolvare a traficului în intersecţia de la intrarea în cartierul Bărăbanț, fapt  concretizat, din păcate după multe accidente rutiere. Am iniţiat mai multe întâlniri cu cetăţenii din diferite cartiere ale oraşului şi împreună cu câteva zeci de albaiulieni am creat Asociația ”Alba Iulia Infrastructură”, care are ca scop inventarierea problemelor juridice ale drumurilor fără utilităţi din Alba Iulia și rezolvarea lor, urmând ca apoi acele străzi să fie modernizate. Am continuat să fiu combatant și critic în raport cu orice acțiune care mi s-a părut că nu-i întocmai cu interesul albaiulienilor. Totodată, am considerat că mai important decât orice este atitudinea constructivă furnizoare de situații administrative și din acest motiv am păstrat un ritm al proiectelor propuse de mine în consiliul local. În plan social, ca urmare a proiectului de hotărâre prin care am propus acordarea de tichete sociale oamenilor necăjiți, pensionarilor cu pensii sub 1.000 de lei/lună, peste 1.200 de albaiulieni au primit tichete de 100 de lei în preajma Crăciunului din 2017, proiect pe care îl voi propune și în preajma sărbătorii pascale din 2018. În sectorul protecției mediului și apelor curgătoare din Alba Iulia, am propus un proiect, în colaborare cu AJVPS Alba, care s-a materializat în luna decembrie a anului 2017 printr-o acțiune de populare a râului Mureș cu crap și cegă. *În plan sportiv, ca urmare a proiectului de hotărâre demarat în octombrie 2016, prin care au fost premiați peste 50 de sportivi din Alba Iulia, am continuat și în 2017 acțiunea, devenind obișnuită la sfârșitul fiecărui an. În plan urbanistic am avut cele mai multe acțiuni și rezultate!

Ca urmare a interpelărilor mele, dar mai ales a zecilor de întâlniri cetățenești avute cu sute de albaiulieni din cartierele fără drumuri modernizate și fără utilități, am obținut următoarele rezultate: începând din luna august 2017, drumurile formate din mai multe parcele sunt acceptate în domeniul public de Primăria Alba Iulia fără a mai fi necesară unificarea parcelelor, precum și drumurile care au menționat în CF servituți; din anul 2017, cu sprijinul Asociației ”Alba Iulia Infrastructură”, am pus în aplicare o mai bună monitorizare a execuției contractului pe care primăria îl are cu firma care întreține drumurile publice neasfaltate; am propus un proiect de hotărâre privind reconfigurarea Pieței Iuliu Maniu, pentru a fi mărită suprafața parcărilor, prin anularea spațiilor verzi; la redactarea proiectului lucrează în prezent aparatul de specialitate al primăriei, așa cum prevede Legea 215/2001; ca urmare a solicitărilor mai multor cetățeni am demarat proiectul ce va duce la construcția unui nou regulament urbanistic care să  prevadă, pentru construcțiile noi , obligativitatea de a pune la dispoziție două locuri de parcare pentru fiecare apartament, dar și respectarea în proiectare și execuție a unor reguli care țin de esteticul și coloritul clădirilor; am continuat acțiunile civice, petițiile online și interpelările în C.L. în problema cea mai mare a sportului albaiulian – Stadionul ”Cetate”, care continuă să fie o ruină; am înaintat aparatului de specialitate din cadrul primăriei o propunere de proiect care se referă la înființarea unui sistem de supraveghere video a zonelor în care se aruncă ilegal resturi menajere și gunoaie, urmând să scutim primăria de cheltuieli imense și orașul să devină mai curat. Deşi  situaţia mea ca şi consilier independent a fost una destul de complicată, în mijlocul a două tabere politice care sunt mereu în opoziţie, am folosit o strategie de expunere care să fie mereu în spiritul Legii 215, de a apăra interesul cetăţeanului, de a fi mereu combativ în contractele pe care primăria le are cu diferite firme private, de a fi mereu critic când interesul albaiulienilor a fost viciat. Majoritatea  proiectelor iniţiate de mine, fie că a fost vorba de premierea unor sportivi, abrogarea regulamentului privind plata parcării din fața Restaurantului Roberta sau altele, s-au concretizat într-un fel sau altul. Cea mai mare satisfacţie a fost că am reuşit să le aduc albaiulienilor la cunoștință că în baza Legii 215/2001 şi a OG 35/2002, atât consilierii locali, cât şi cetăţenii pot iniţia proiecte de hotărâre.

O să lupt mereu pentru acest drept al nostru şi pentru schimbarea acelei recomandări nocive pe care o fac încă unii funcţionari ai primăriei, îndrumând albaiulienii să depună sesizări la registratură şi să intre într-un carusel fără sfârşit şi fără finalizare a problemelor lor. Mă doare sufletul să-i mai văd pe concetăţenii mei căzând mereu în această capcană, care are ca rezultat cel mult o discuţie de șuetă la secţiunea ”Diverse”.

Faţă de cel mai important subiect – bugetul, pe 2017, deşi primăria s-a rezumat să-l afişeze la avizierul primăriei, am avut câteva comunicate extrem de ferme prin care am înştiinţat albaiulienii privind lipsa de transparentă de care încă factorii decidenţi dau dovadă. Închei raportul de activitate cu cea mai importantă realizare, înfințarea Asociației ”Alba Iulia Infrastructură”, care reprezintă deja interesele a sute de albaiulieni. Întâlnirile cetățenești organizate de această asociație colectează dorințele albaiulienilor și le aduc în atenția autorităților și sperăm să avem o contribuție substanțială la configurarea bugetului local pentru anul 2018. În finalul expuneri mele, vă asigur de bunele mele intenţii,

Al dumneavoastră consilier independent Mircea TRIFU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA!

Ziarul Unirea

Published

on

Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA! Casa de Pensii Alba, condusă de PNL, ÎȘI BATE JOC DE PENSIONARI ȘI MINTE CU NERUȘINARE! În loc să muncească serios pentru a corecta numeroasele erori apărute în recalcularea pensiilor din județul Alba, […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea