Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aproape 500.000 de pastile cu iod au intrat în depozitul DSP Alba: Vor fi utilizate în cazul unui incident nuclear

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 500.000 de pastile cu iod au intrat în depozitul DSP Alba: Vor fi utilizate în cazul unui incident nuclear

Producția celor 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu, promise de către Ministerul Sănătății a fost finalizată.

Direcția pentru Sănătate Publică Alba, la solicitarea ziarulunirea.ro, a declarat faptul că pastilele destinate județului Alba au fost recepționate în cursul zilei de ieri, 23 martie, un număr de 498.000 de pastile.

Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie, când a fost finalizată fabricația tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situații speciale.

Pastilele vor fi oferite gratuit populației doar în cazul unui incident nuclear, reamintim astfel că nu se recomandă adminstrarea acestui medicament în mod preventiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Un cuib de berze, aflat pe un stâlp de electricitate, a luat foc la Galda de Jos: Intervin pompierii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cuib de berze, aflat pe un stâlp de electricitate, a luat foc la Galda de Jos: Intervin pompierii din Alba Iulia Un cuib de berze, aflat pe un stâlp de electricitate, a luat foc la Galda de Jos. Intervin pompierii din Alba Iulia. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea