Rămâi conectat

Curier Județean

Aproape 20 de unități de învățământ din județul Alba, în atenția jandarmilor în anul școlar 2024-2025: Activități preventiv-informative, în prima zi de școală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 20 de unități de învățământ din județul Alba, în atenția jandarmilor în anul școlar 2024-2025: Activități preventiv-informative, în prima zi de școală

În anul școlar 2024 – 2025, Jandarmeria Alba are cu predilecție în atenție 18 unități de învățământ, dispuse în Municipiul  Alba Iulia precum și în alte localități din județul Alba. Încă din prima zi de școală, Jandarmeria Alba a fost prezentă la festivitățile de deschidere a noului an școlar la 9 unități de învățământ, prilej cu care colegii noștri au efectuat activități preventiv-informative, contribuind la creșterea sentimentului de siguranță și încredere în autoritățile publice. 

Și în acest an școlar, vom continua activitățile de informare și prevenire pe cele două domenii de acțiune: “Prevenirea delicvenței juvenile” și “Prevenirea violenței în școli”, atât independent, cât și în sistem integrat, împreună cu reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Aba, IPJ Alba, ISU Alba, A.N.I.T.P. și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba. (Evidențiem faptul că în anul școlar trecut, pe linie de prevenție au fost desfășurate 81 de activități în aceste domenii de acțiune, în 67 de locații la care au participat 3095 de persoane).

Citește și: VIDEO. Peste 200 de polițiști din cadrul IPJ Alba au fost în stradă, în zona unităților de învățământ din întreg județul, pentru ca începerea noului an școlar să se desfășoare fără incidente

Pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor, Jandarmeria Alba are în vedere ca patrulele de jandarmi să fie prezente în zonele frecventate de elevi pentru a preveni atât absenteismul școlar, dar și faptele contravenționale și cele infracționale. Aceste patrulări vor avea loc cu prioritate în proximitatea unităților de învățământ, în parcuri sau în alte locuri unde elevii își petrec timpul liber.

Totodată, vom continua campaniile de informare pentru elevi, părinți și cadre didactice, cu scopul de a preveni situațiile periculoase și de a promova un comportament responsabil. Aceste campanii includ sesiuni dedicate prevenirii infracțiunilor, evidențierii pericolelor consumului de alcool sau substanțe interzise, promovării folosirii responsabile a reţelelor de socializare, prevenirii violentei și a delincvenţei juvenile, dar şi respectării drepturilor omului. În acest sens, ne propunem să consolidăm relația de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și celelalte autorități locale pentru a monitoriza și evalua situația în școli, astfel încât să putem interveni rapid în caz de necesitate.

Referitor la acest ultim aspect, evidențiem faptul că în cazul în care apar incidente sau situații care necesită o intervenție rapidă (de exemplu, conflicte, accidente sau alte urgențe), jandarmii sunt pregătiți să acționeze prompt pentru a asigura siguranța celor implicați.

Pentru un început de an școlar în siguranță, Jandarmeria Alba îndeamnă atât elevii, cât și părinții să fie atenți în apropierea unităților de învățământ, să evite aglomerațiile, să manifeste răbdare și să respecte semnele de circulație și indicațiile Poliției și celorlalte forțe de ordine. Elevii sunt sfătuiți să fie prudenți în utilizarea internetului, să nu furnizeze date personale necunoscuților și să raporteze orice incident suspect părinților sau profesorilor. Totodată, jandarmii recomandă elevilor să fie prudenți în interacțiunile cu persoane necunoscute, să apeleze la autorități dacă observă comportamente suspecte în jurul școlilor și să respecte regulile impuse de școli deoarece acest aspect este esențial pentru menținerea disciplinei și siguranței în incinta instituțiilor de învățământ.

În final, subliniem faptul că Jandarmeria Alba rămâne ferm angajată în misiunea sa de protejare a elevilor și de asigurare a unui climat sigur și favorabil dezvoltării educaționale în județ și rămânem același partener de încredere al comunității.

Tuturor elevilor și profesorilor le transmitem mult succes în noul an școlar, iar pe părinți îi asigurăm de prezența și intervenția promptă a noastră atunci când situația o impune!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

45 de șoferi testați pentru alcool și droguri de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 32.000 lei și 5 permise reținute în 24 de ore

Cezar Lancrajan

Publicat

în

45 de șoferi testați pentru alcool și droguri de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 32.000 lei și 5 permise reținute în 24 de ore În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea