APIA avertizează: Fermierii nu vor primi niciun ban, dacă nu depun cererile de plată până la noul termen
Fermierii care vor întârzia peste noul termen de depunere a cererilor unice de plată a subvențiilor pe anul 2016 nu vor mai primi niciun ban pentru această campanie, a avertizat, marți, 24 mai, într-un comnicat, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
Noul termen până la care APIA mai primește cereri 2016 este 27 iunie 2016 – ceea ce reprezintă o prelungire față de termenul inițial, de 10 iunie.
„Avind in vedere modificarea prevederilor regulamentare, precum si cele ale O.U.G. 3/2015, cererile unice de plata pot fi depuse fara penalizari de intarziere pana la data de 31 mai 2016. Dupa aceasta data se pot depune cereri unice de plata cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare. Solicitarile depuse dupa data de 27 iunie 2016 nu mai sunt admise, iar fermierului nu i se acorda niciun fel de plata sau de sprijin” – precizeaza APIA, in rivinta Campaniei de primire a cererilor unice de plata 2016.
In campania 2016, fermierii au depus 804.090 cereri, pentru o suprafata totala de 6.902.351 hectare, pana acum, potrivit datelor APIA.
Cererile unice de plata se depun la centrele judetene sau locale ale APIA.
La centrele judetene sunt programati fermierii care solicita o suprafata mai mare de 50 de hectare teren agricol si la centrele locale fermierii care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 de hectare teren agricol.
In Campania 2016, fermierii depun o singura cerere, chiar daca detin suprafete de teren in diferite localitati sau judete.
Este important ca fermierii sa se prezinte la data si ora la care sunt programati la APIA, pentru a putea utiliza eficient timpul alocat – subliniaza APIA.
sursa: hotnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]