Apel MAI după groaznicul accident din Ungaria: Dacă șoferul mijlocului de transport în comun folosește mobilul, luați atitudine! Sunați la 112!
„O șosea din Ungaria… un șofer în live pe facebook… 9 persoane decedate… mai mulți copii orfani! STOP! E prea mult… demult este prea mult!” este apelul lansat pe contul de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne. Postarea vine după ce, marți, 9 români și-au pierdut viața în apropiere de Budapesta. Microbuzul în care se aflau a intrat în depășire și a fost strivit de un camion care circula regulamentar. Imagini incredibile au apărut pe internet. Șoferul microbuzului transmitea în direct, pe Facebook, în timp ce conducea.
„Dragi prieteni, dacă vă aflați într-un mijloc de transport în comun și vedeți că șoferul folosește telefonul mobil, nefiind atent la drum și punându-vă în pericol viața, luați atitudine! Și dacă nu înțelege, sunați la 112… până la urmă este vorba de viața dumneavoastră!
Pentru voi cei care conduceți mijloace de transport în comun (autocare, microbuze, taxiuri etc), înțelegeți că aveți în responsabilitate și viața noastră… dacă la a voastră nu țineți!
Și nu uitați: nu sunteți singurii participanți la trafic, iar șoselele nu vă aparțin! Teribilismul vostru poate face ca această imagine să fie ultima amintire a familiei despre voi!
ÎNȚELEGEȚI ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA!” este îndemnul polițiștilor.
Postarea se adresează direct nu doar pasagerilor, ci și conducătorilor auto. În accidentul petrecut ieri în Ungaria, au murit șoferul și opt pasageri – 6 bărbați și două femei. Cu toții se întorceau de la muncă din Slovenia.
Două treimi dintre șoferi vorbesc la telefon atunci când conduc. Experții avertizează că riscurile sunt uriașe, iar sancțiunile prea mici.
Pentru unii șoferi, dependența de smartphone nu poate fi învinsă nici dacă știu că își pun propria viață în pericol, sau pe a celor din jur. Chiar și atunci când se află la volan, unii trimit mesaje, intră pe rețele de socializare sau chiar se fotografiază. Riscurile sunt uriașe, iar amenzile prea mici, avertizează experții.
Ignoranți sau grăbiți, cu probleme urgente de rezolvat, șoferii care țin smartphone-ul la ureche în timp ce șofează au întodeauna explicații și susțin că e prima dată când încalca legeă. Însă gestul îi poate costa viața.
Două secunde de neatenție, atât cât durează să citim un mesaj de pe telefonul mobil și riscul de accident e dublu. O spun statisticile, care arată că două treimi din totalul șoferilor folosesc telefonul mobil în timp ce conduc.
Amenda pentru folosirea telefonului mobil la volan este de maximum 435 de lei. E prea puțin, spun experții, îngrijorați de miile de tragedii care au loc an de an din cauza neglijenței la volan. Anul trecut, poliția a sancționat peste 50 de mii de șoferi pentru că au vorbit la telefon în trafic. Până acum, anul acesta, au fost date 12.500 de sancțiuni.
Sursa: stiritvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii