Rămâi conectat

Actualitate

Apel la voluntariat: Dedică 2 ore din timpul tău și schimbă viaţa unui copil instituţionalizat!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform statisticilor Poliţiei Romane, 90% dintre tinerii dispăruţi provin din centre de plasament şi dispar în timpul ieşirilor din centre cu bilete de voie. Pentru a reduce această rată, dar şi altele la fel de îngrijorătoare cu privire la abandonul şcolar şi angajabilitate, copiii şi tinerii instituţionalizaţi au mare nevoie de încurajare, de îndrumare şi de modele care să îi ghideze.
shake-hands-concepts-3[1]Voluntarii programului educaţional Ajungem MARI îi vizitează săptămânal timp de două ore în care le transmit prin joc şi metode interactive cunoştinţe şi valori ca să Ajungă MARI, oameni educaţi, responsabili şi independenţi. Copiii şi tinerii din centre de plasament participă astfel la mai multe cursuri şi ateliere creative cu ajutorul cărora descoperă la ce sunt buni, ce le place şi ce vor să facă mai departe.
Voluntarii le devin copiilor profesori, prieteni şi mentori şi pot avea un rol esenţial în evoluţia lor, oferindu-le timpul şi atenţia de care au atât de multă nevoie.
Pentru modulul de toamnă al programului, ce corespunde semestrului I al anului şcolar (septembrie 2015 – ianuarie 2016), Asociaţia Lindenfeld caută voluntari pentru centrele din Bucureşti, Buzău, Cluj, Iaşi, Timiş (unde deja implementează proiectul) şi Alba, Arad, Bihor, Braila, Braşov, Constanța, Dolj, Maramureș, Neamț, Prahova, Suceava și Vâlcea (unde îşi extinde activitatea).
Prin proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe”, voluntarii merg în echipe de câte doi şi le predau copiilor pasiunile lor, prin cursuri interactive şi ateliere creative: de la matematică, romană şi engleză, la dans, teatru, arte plastice, fotografie sau educaţie pentru sănătate. Totodată, voluntarii se pot înscrie şi pentru proiectul “Explorator pentru o zi”, prin care îi însoţesc pe copii la ieşiri din centru şi le dezvăluie lumea, nimeni altcineva neavând timp să le explice şi să îi ajute să tragă concluzii.
Pentru a deveni voluntari, doritorii trebuie să fi împlinit 15 ani (fără limită superioară de vârstă), să fie spontani şi jucăuşi şi să îşi dorească să îi ajute pe copii. Voluntarii nu au nevoie de experienţă de predare. Ei participă la traininguri înainte de începerea activităţii şi beneficiază de consiliere şi sesiuni de training şi pe parcurs. Activităţile au loc în timpul săptămânii sau în weekend şi în repartizarea pe grupe se ţine cont de materie, programul voluntarilor şi cât de uşor pot ajunge la centre.
Proiectul asociaţiei Lindenfeld a debutat în iunie 2014, iar de atunci s-au implicat în module semestriale peste 600 de voluntari, venind în sprijinul a 700 de copii din Bucureşti, Buzău, Cluj, Iaşi şi Timiş, în parteneriat cu Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Între timp proiectul a primit recunoaştere la Gala Societăţii Civile, obţinând premiul II la categoria “Proiecte de voluntariat” şi la Gala Naţională a Voluntarilor unde iniţiatoarea a primit premiul “Voluntarul anului în educaţie”.
Răspunzând solicitărilor din ţară, în modulul de toamnă (ce corespunde primului semestru al anului şcolar) programul se extinde în judeţele Alba, Arad, Bihor, Brăila, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Neamț, Suceava, Prahova și Vâlcea. În celelalte judeţe programul va demara odată ce sunt înscrişi coordonatorii locali.
Voluntarii sunt rugaţi să se înscrie cât mai repede în program, pentru a participa la trainingurile de start.

Pentru înscriere pot trimite până pe 1 octombrie un e-mail cu CV-ul şi o scurtă scrisoare de intenţie la adresa [email protected]. Împreună îi ajutăm pe copii să Ajungă MARI!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum să investești în aur la bursă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum să investești în aur la bursă Investițiile în aur sunt considerate metode utile de a proteja fondurile personale și de a diversifica sursele de venit. Astfel de investiții se pot face online, la bursă, cu ajutorul instrumentelor financiare specifice, despre care vom discuta în cele ce urmează. Tipuri de investiții în aur Sunt mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea