Rămâi conectat

Curier Județean

Aparat ultraperformant, achiziționat de Spitalul din Alba Iulia: Utilizat pentru abordarea minim invazivă a pietrelor renale, permite recuperarea mai rapidă a pacienților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aparat ultraperformant, achiziționat de Spitalul din Alba Iulia: Utilizat pentru abordarea minim invazivă a pietrelor renale, permite recuperarea mai rapidă a pacienților

Un aparat pentru abordarea minim invazivă a pietrelor renale, utilizat în centrele universitare, a fost achiziționat de Spitalul din Alba Iulia.

Un aparat ultraperformant, care permite abordarea minim invazivă a pietrelor din interiorul rinichilor, fără incizii, a fost achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Județean Alba. Astfel de proceduri chirurgicale se realizează de regulă în centrele universitare, reprezentând un mare plus pentru pacienții spitalului. Pacienții se recuperează mult mai repede decât în urma procedurilor chirurgicale tradiționale.

Citește și: Reguli noi la ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: Maxim un aparținător la fiecare pacient. Prezentarea, cu cel mult 10 minute înainte de consultație

Aparatura achiziționată constă într-un laser Holmium de la Quanta de 60W și ureteroscoape flexibile, care permit medicilor să acționeze cu precizie și să elimine pietrele renale într-un mod eficient și non-invaziv. Această tehnologie avansată aduce un mare beneficiu atât pacienților, cât și personalului medical, reducând riscurile asociate intervențiilor chirurgicale clasice.

Pentru a beneficia de această procedură inovatoare, pacientul trebuie să parcurgă mai întâi o consultație medicală inițială, urmată de efectuarea unui examen tomograf care va evidenția numărul de pietre existente, dimensiunea și duritatea acestora. Pe baza rezultatelor obținute, echipa medicală va decide asupra celor mai potrivite metode de tratament.

”Cu sprijinul managerului SJU Alba Iulia, Diana Mârza, am reușit achiziționarea acestui aparat ultraperformant care reprezintă noua tehnologie în domeniul urologiei. Pacienții, de regulă, sunt externați a doua zi și astfel își pot reîncepe viața normală la scurt timp după procedură chirurgicală minim invazivă”, a spus medicul urolog Berindean Alexandru, care a participat recent la un curs de specializare în domeniu, cu medici români și străini.

Prin achiziționarea acestui aparat, SJU Alba Iulia a făcut un pas important în direcția oferirii unor servicii medicale de calitate superioară, iar investiția deschide noi perspective în domeniul urologiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

14-18 august | Turul Ciclist al României 2024: Pe unde va trece traseul în județul Alba. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

14-18 august | Turul Ciclist al României 2024: Pe unde va trece traseul în județul Alba. PROGRAMUL Turul Ciclist al României se va desfăşura anul acesta între 14 şi 18 august, pe un traseu de peste 750 de kilometri, trecând și prin județul Alba.  Turul României va porni de la Deva şi va avea cinci […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea