Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Apa şi canalizarea din Aiud, pe masa Curţii de Apel Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Implementarea proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba”, cu o valoare totală de aproximativ 102 milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, este întârziată la nivelul municipiului Aiud, din cauza contestaţiilor depuse de ofertanţii care au participat la procedura de achiziţie publică iniţială, organizată de către SC Apa CTTA Alba SA. Achiziţia publică pentru execuţia lucrărilor în municipiul Aiud, la care au participat 7 ofertanţi, nu a fost adjudecată, din pricină că ofertele nu respectau cantităţile de lucrări din documentaţia tehnică. Ţinând cont şi de prevederile legale în vigoare, conform cărora nu mai sunt acceptate devize de lucrări suplimentare, dar şi din dorinţa ca toate lucrările prevăzute în proiectul tehnic să fie executate, contractul de lucrări nu a fost atribuit.
Doi dintre ofertanţii participanţi la această achiziţie au depus contestaţii la CNSC, care a emis o decizie în favoarea anulării procedurii. Împotriva acestei decizii au fost depuse 2 plângeri la Curtea de Apel Alba Iulia, iar demersurile în cadrul proiectului de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Aiud vor continua după ce instanţa se va pronunţa cu privire la plângerile formulate împotriva deciziei CNSC.
Conform proiectului, în Aiud, în perioada 2011 – 2014, aşa cum este prevăzut în contractul de finanţare, reţeaua de distribuţie a apei potabile va fi extinsă pe o porţiune de aproape 10 km, iar în ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, aceasta va fi extinsă pe o porţiune de circa 14 km şi reabilitată pe o lungime de 6 km. Vor fi totodată executate 6 staţii de pompare pe reţeaua nouă de canalizare şi este prevăzută şi modernizarea staţiei de epurare. Toate staţiile de epurare din cadrul proiectului judeţean vor fi licitate împreună şi distinct de restul lucrărilor, sens în care operatorul judeţean pregăteşte documentaţia necesară. Valoarea totală a investiţiei în municipiul Aiud depăşeşte 15.000.000 euro, fără TVA, din care 78,41% reprezintă contribuţia nerambursabilă din partea UE, 11,99% contribuţia Guvernului României, 7,75% este partea asigurată de SC Apa CTTA Alba, iar 1,84% constituie contribuţia municipiului Aiud.
„Acest proiect este unul cât se poate de benefic pentru Aiud, de aceea implementarea lui efectivă este aşteptată cu interes atât de noi, cei din administraţia locală, cât şi de cetăţeni. Modernizarea infrastructurii este unul dintre obiectivele majore pe care mi le-am asumat, inclusiv la cererea aiudenilor, iar programul finanţat prin POS Mediu a fost o oportunitate extraordinară în acest sens. Regret că licitaţia a fost amânată, era dreptul ofertanţilor să depună contestaţii, dar este păcat că din această cauză se întârzie lucrările. Decizia CNSC a fost clar în favoarea anulării procedurii, ceea ce înseamnă că achiziţia publică organizată nu a avut nici cea mai mică greşeală. Sperăm ca imediat după pronunţarea instanţei să se organizeze o nouă procedură şi sunt sigur că operatorul judeţean este pregătit în acest sens, iar lucrările să înceapă cât mai repede”, a spus primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea