Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO:Antinia Simion, câştigătoarea Marelui Trofeu al Concursului Naţional „Voices” Alba Iulia 2013. Vezi ceilalţi participanţi premiaţi

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică seara, pe scena din faţa muzeului Naţional al Unirii, a avut loc Gala Laureaţilor concursului Naţional de Muzică Uşoară „Voices” Alba Iulia 2013, ediţia a II-a. Trofeul concursului a rămas la noi în judeţ şi a ajuns în acest an la frumoasa şi talentata albaiuliancă, în vârstă de doar 15 ani, Antinia Simion. Cei prezenţi aici au avut parte de un  spectacol de muzică uşoară oferit de toţi câştigătorii concursului şi de tânărul şi talentatul interpret albaiulian Alin Ignat. Gala s-a încheiat cu un minunat concert oferit de cunoscuta şi îndrăgita interpretă de muzică populară Corina Chiriac.

„Să mori de dragoste rănită” (Angela Similea) şi „Sober” (Pink) sunt cele două piese care au făcut-o pe Antinia să iasă în evidenţă şi să convingă juriul că merită Marele Trofeu. Antinia mai are în palmares şi alte premii importante precum: Trofeul „Vocile Cetăţii – Alba Iulia 2012” ; locul 2 la festivalul „Golden Leaf” din Estonia 2012; Trofeul „Minimegastar” Bucureşti 2012, Trofeul Festivalului Internaţional „Steaua Carpaţilor” Bucureşti 2012, dar şi o  piesă de rezistenţă – „Dance with me”, realizată împreună cu băieţii de la Play and Win.

La secţiunea Interpretare din cadrul concursului, dintre cei doisprezece  tineri proveniţi din şase, trei s-au clasat pe locul I, II şi III. Este vorba despre Gabriela Milena Paraschiv, din Petroşani, care a obţinut locul I şi un premiu în valoare de 500 de lei, de Laurenţiu Bârzoi, tot din Petroşani ,care s-a clasat pe locul II şi a primit 400 de lei şi de Rareş Ciprian Vâzoc din Reşiţa, ocupantul locului  III şi beneficiar al premiului de 300 de lei.

La secţiunea Creaţie, toţi participanţii au primit premii: Este vorba despre Gabriela Milena Paraschiv (Petroşani), Teodora Sântean (Târgu-Mureş), Ana Maria Nicoară (Braşov) şi Răzvan Grozăvescu (Timişoara), care au primit tot premii în bani. Valoarea totală a premiilor a fost de 1200 de lei.

Concursul propriu-zis a avut loc sâmbătă, 25 mai, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.  Evenimentul s-a desfăşurat pe două secţiuni –  interpretare şi creaţie. Tineri şi studenţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 ani, din Petroşani, Braşov, Timişoara, Reşiţa, Târgu-Mureş şi Alba Iulia au luptat pentru Marele Trofeu “Voices” 2013, în valoare de 1000 de lei, însă tânăra şi talentata albaiuliancă – Antinia Simion a demonstrat publicului că are toate calităţile ca ea să obţină acest important premiu. Tot sâmbătă, participanţii au putut lua parte la concertul extraordinar al trupei AlbNegru, ce a avut loc în Clubul Allegria.

Juriul a fost format din Daniela Floroian – directorul Centrului Judeţean de Cultură Alba (preşedinte), Corina Chiriac –  interpretă şi realizator TV, Alin Ignat – interpret şi laureat la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, Vasile Repede – profesor de muzică şi Ioan Chiciudean  – profesor de canto la Liceul de Arte Alba Iulia.

Iată lista celor care au participat la concurs:

1. Claudiu Gabriel Kurilyac din Timişoara – interpretare

2. Diana Mihaela Dolcan din Braşov – interpretare

3. Teodora Sântean din Târgu Mureş – interpretare

4. Antinia Simion din Alba Iulia – interpretare

5. Răzvan Grozăvescu din Timişoara – interpretare

6. Rareş Ciprian Vâzoc din Reşiţa – interpretare

7. Gabriela Milena Paraschiv din Petroşani – interpretare

8. Laurenţiu Bârzoi din Petroşani – interpretare

9. Răzvan Grozăvescu din Timişoara – creaţie

10. Teodora Sântean din Târgu Mureş  – creaţie

11. Ana Maria Nicoară din Braşov – creaţie

12. Gabriela Milena Paraschiv din Petroşani – creaţie

Evenimentul  a fost  organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Vă prezentăm mai jos foto-video de la Gala Laureaţilor:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea