ANPC, în discuții pentru interzicerea etichetării Nutriscore în România
ANPC, în discuții pentru interzicerea etichetării Nutriscore în România
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că sunt în curs discuții cu operatorii economici pentru a interzice etichetarea Nutriscore în România, începând cu anul 2024. Oficialii ANPC au subliniat că există preocupări legate de sistemul Nutriscore, susținând că acesta nu furnizează informații suficiente și adecvate consumatorilor, reprezentând, de fapt, o practică incorectă în domeniul etichetării nutriționale.
Printre criteriile pe care ANPC le consideră esențiale pentru o schemă de etichetare se numără fundamentarea științifică, informarea corectă a consumatorilor și respectarea produselor tradiționale. ANPC argumentează că Nutriscore nu oferă o imagine completă a ingredientelor unui produs și nu acoperă aspecte importante precum specificitățile geografice, tipul de metabolism, efectele asocierii de alimente sau categoriile de vârstă și activitate fizică.
Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a participat în septembrie anul trecut la o reuniune în Italia pe tema etichetării nutriționale, unde a subliniat insuficiențele Nutriscore și a evidențiat necesitatea unui sistem european adecvat de etichetare nutrițională. Constantinescu a afirmat că Nutriscore nu furnizează informații complete despre ingredientele produselor, iar lipsa de luare în considerare a unor factori precum specificitățile geografice sau metabolismul reprezintă o practică incorectă.
ANPC a declarat că se află în discuții cu operatorii economici pentru a interzice etichetarea Nutriscore în România în acest an. Organizația susține că scoaterea Nutriscore de pe piața din România ar fi primul pas către implementarea unui sistem european mai adecvat și informativ în domeniul etichetării nutriționale.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Economistul Andrei Caramitru, șocat de numărul bugetarilor din România: ” Un om e plătit de ceilalți 19 să frece hârtiile lor la stat full time”
Economistul Andrei Caramitru, șocat de numărul bugetarilor din România: ” Un om e plătit de ceilalți 19 să frece hârtiile lor la stat full time” Economistul Andrei Caramitru se declară șocat de numărul bugetarilor din R0mânia, după ce șeful Camerei de Comerț, a făcut publice date referitoare la numărul angajaților la stat. Citește și: Economistul […]