ANPC amână termenul pentru detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023
Decizia vine în ajutorul operatorior economici, pentru a le da timp să pregătească elementele corecţiilor de informare cu atenţie şi rigurozitate.
ANPC a decis să amâne până la 15 martie 2023 detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor, în urma consultărilor cu reprezentanţii din HoReCa.
Noile reguli, publicate în septembrie în Monitorul Oficial, urmau să intre în vigoare în decembrie.
„Decizia de amânare a termenului de afișare a acestor informații în listele meniu fizice sau virtuale a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecțiilor de informare, prevăzute în Ordin cu atenție și rigurozitate”, a motivat instituția.
Ordinul nr. 201/2022 al președintelui ANPC, Horia Constantinescu, presupune ca orice consumator să primească detalii referitoare la ingredientele care se află în produsele pe care le-au comandat la restaurant și în ce pondere.
Astfel, restaurantele, fast-foodurile și toate celelelate tipuri de unități de alimentație publică trebuie să ofere clienților informații despre:
– tipul și cantitatea ce depășește 20 g a ingredientelor compuse constituente ale produsului finit/mâncării furnizate
– declarația nutrițională, respectiv valoarea energetică și cantitățile de grăsimi, de acizi grași saturați, de zaharuri și de sare aditivii utilizați
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Apar primele buletine cu cip: Măsura controversată care bagă românii în sperieți În anul 2025 în România se vor elibera primele buletine cu cip. Măsura este una controversată în rândul românilor, mulți considerând prezența unui cip pe buletin ca un semn că ar fi marcați. Citește și: Cum să îți faci un alt act de […]