Angajatorii români, AMENDAȚI de Stat, cu peste 250 000 de lei, pentru că nu au respectat drepturile imigranților la locul de muncă
Poliţiştii de imigrări, în ultima săptămână, au emis cetăţenilor străini şi europeni peste 1400 de documente privind şederea sau rezidenţa pe teritoriul României, în diverse scopuri. Au fost primite 1200 de cereri de avize de angajare şi aproximativ 1100 de solicitări de viză. S-au înregistrat 142 de cereri de acordare a unei forme de protecţie internaţională, iar pentru 44 de persoane au fost întocmite hotărâri de respingere a cererilor.
De asemenea, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 259.100 lei, cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.
Prioritățile operative ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, în această perioadă, au vizat controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.
De asemenea, o atenție sporită a fost acordată implementării tuturor recomandărilor și măsurilor dispuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS-Cov-2.
Astfel, în ultima săptămână, în ceea ce priveşte admisia în România, au fost primite peste 1000 de solicitări de viză depuse la misiunile diplomatice din străinătate, dintre care 813 au fost avizate favorabil.
Totodată, au fost înregistrate aproximativ 1000 de cereri de prelungirea a dreptului de ședere pentru diferite perioade de timp. Cetățenilor străini le-au fost emise peste 1200 de permise de ședere temporară și pe termen lung, iar europenilor 224 de certificate și cărți de înregistrarea rezidenței.
Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajare în muncă și conexe dreptului la unitatea familiei.
Polițiștii de imigrări au efectuat 16 acţiuni şi controale, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.
În urma acțiunilor întreprinse, la nivel național, au fost depistați 59 de cetățeni străini în ședere ilegală. De asemenea, pentru 28 au fost emise decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 19 persoane au fost îndepărtate sub escortă, iar pentru 26 a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul țării noastre.
Au fost primite aproximativ 1200 de cereri de eliberare a unor avize pentru angajarea în muncă, cele mai multe pentru lucrărori permanenți.
Polițiștii de imigrări au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 259.100 lei, cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.
În aceeași perioadă, au fost înregistrate 142 de cereri de azil, solicitanții aflându-se în diverse stadii de procedură. De asemenea, 24 de solicitanți au primit protecția statului român, iar pentru 44 de cetățeni străini au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecție internațională.
Acțiunile polițiștilor de imigrări de prevenire şi combatere a şederii ilegale şi muncii nedeclarate vor continua și recomandăm cetățenilor străini să respecte legalitatea șederii în România și măsurile dispuse de autorități în eforturile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii