Andrei Caramitru critică extrem de dur diaspora din România: ”Sunt pe ulei, pe haos bre. Probabil le e foarte foame, sunt disperați pe acolo”
Andrei Caramitru critică extrem de dur diaspora din România: ”Sunt pe ulei, pe haos bre. Probabil le e foarte foame, sunt disperați pe acolo”
Economistul Andrei Caramitru critică extrem de dur diaspora din România, pe care o descrie ca fiind disperată și înfometată. Acesta comentează într-o postare pe rețele de socializare opțiunile de vot ale românilor din diaspora și spune că aceștia sunt extremiștii Europei.
Citește și: Andrei Caramitru: Ce s-a întâmplat cu economia în 2024. ”Pe scurt – un dezastru. Fără creșterea deficitului am fi fost intr-o recesiune severă”
„Cea mai extremista populație – ca procent de vot care merge la partide anti-democratice – acum în Europa toată – este diaspora noastră.
Nici în cele mai extreme zone din Franța sau Germania de Est – ăștia nu iau mai mult de 40%. Diaspora noastră – e la 60-70% acum.
Sunt pe ulei, pe haos bre. Probabil le e foarte foame sunt disperați pe acolo.
Veniți bre acasă și hai să ne calmăm să muncim cinstit și normal împreună fără Dilimachi și salvatori”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.
Primul tur al alegerilor prezidențiale din 2024 a fost câștigat de Călin Georgescu, care a adunat voturi masive din diaspora
Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, cu un avans de aproximativ 337.000 de voturi față Elena Lasconi, USR. El a obținut cele mai multe voturi și în diaspora, arată datele oficiale. Călin Georgescu a obținut 43,42% din voturile exprimate în diaspora, arată rezultatele alegerilor prezidențiale, pe platforma AEP, după centralizarea a 97,15% din voturi. El este urmat de Elena Lasconi. Candidata USR a obținut 207.585 de voturi, respectiv 26,7%.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]