Rămâi conectat

Actualitate

ANAT cere din nou schimbarea structurii anului școlar 2016-2017 pentru ca elevii să meargă în vacanțe în extrasezon

Ioana Oprean

Publicat

în

vacantaAsociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) solicită din nou ministrului Educației, Adrian Curaj, schimbarea structurii anului școlar 2016 – 2017, pentru ca familiile cu copii școlari să poată opta pentru concedii și în perioada extinsă a sezonului, potrivit reprezentanților ANAT. La precedenta solicitare, reprezentanţii ministerului au răspuns că educaţia este prioritară şi nu turismul.

Practic, ANAT dorește o extindere a vacanței în perioadele de extrasezon – de la 1 iunie la 20 septembrie și oferă ca soluții programarea vacanțelor în funcție de ciclul școlar sau în funcție de zone geografice.

„Observăm cu surprindere, că și în acest an, proiectul de ordin de ministru referitor la structura anului școlar 2016 – 2017 nu ia în seama poziția exprimată constant de ANAT în legătură cu perioada vacanței de vară a elevilor. Chiar în acest an, până în 24 iunie, ultima zi de școală, au fost numeroase zile toride, ce nu permit la dotările actuale ale școlilor desfășurarea normală a procesului de învățământ. Aceeași vreme caldă a extins sezonul turistic estival, însă familiile cu copii școlari nu pot alege perioada extinsă”, spune președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Alin Burcea, într-o scrisoare trimisă ministrului Educației.

Ca propuneri de lucru, ANAT susține ideea unei vacanțe de vară eșalonată pe zone geografice (de exemplu Muntenia 1 iunie – 1 septembrie, Moldova 10 iunie – 10 septembrie, Transilvania 20 iunie – 20 septembrie), fie eșalonată pe cicluri școlare (clasele I-IV de la 1 iunie – 1 septembrie, clasele V-VIII de la 10 iunie la 10 septembrie, liceul, între 20 iunie – 20 septembrie).

ANAT susține că, având în continuare procesul de învățământ ca preocupare esențială, dar luând în calcul și efectul direct asupra bugetelor familiilor cu copii școlari și efectul direct asupra economiei naționale, ministerul Educației poate identifica o soluție mai bună pentru ca familiile cu copii școlari să poată opta pentru concedii și în perioada extinsă a sezonului.

Conform președintelui ANAT, „în această lume de interdependențe, economia și societatea românească pot deveni performante doar cu o gândire integratoare”.

În acest sens, conducerea ANAT a solicitat ministrului Educației o întrevedere pentru a începe un dialog deschis.

sursa:digi24.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]

Citește mai mult

Actualitate

21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]

Citește mai mult

Actualitate

Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea