ANAT cere din nou schimbarea structurii anului școlar 2016-2017 pentru ca elevii să meargă în vacanțe în extrasezon

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

vacantaAsociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) solicită din nou ministrului Educației, Adrian Curaj, schimbarea structurii anului școlar 2016 – 2017, pentru ca familiile cu copii școlari să poată opta pentru concedii și în perioada extinsă a sezonului, potrivit reprezentanților ANAT. La precedenta solicitare, reprezentanţii ministerului au răspuns că educaţia este prioritară şi nu turismul.

Practic, ANAT dorește o extindere a vacanței în perioadele de extrasezon – de la 1 iunie la 20 septembrie și oferă ca soluții programarea vacanțelor în funcție de ciclul școlar sau în funcție de zone geografice.

ELIT

„Observăm cu surprindere, că și în acest an, proiectul de ordin de ministru referitor la structura anului școlar 2016 – 2017 nu ia în seama poziția exprimată constant de ANAT în legătură cu perioada vacanței de vară a elevilor. Chiar în acest an, până în 24 iunie, ultima zi de școală, au fost numeroase zile toride, ce nu permit la dotările actuale ale școlilor desfășurarea normală a procesului de învățământ. Aceeași vreme caldă a extins sezonul turistic estival, însă familiile cu copii școlari nu pot alege perioada extinsă”, spune președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Alin Burcea, într-o scrisoare trimisă ministrului Educației.

Ca propuneri de lucru, ANAT susține ideea unei vacanțe de vară eșalonată pe zone geografice (de exemplu Muntenia 1 iunie – 1 septembrie, Moldova 10 iunie – 10 septembrie, Transilvania 20 iunie – 20 septembrie), fie eșalonată pe cicluri școlare (clasele I-IV de la 1 iunie – 1 septembrie, clasele V-VIII de la 10 iunie la 10 septembrie, liceul, între 20 iunie – 20 septembrie).

ANAT susține că, având în continuare procesul de învățământ ca preocupare esențială, dar luând în calcul și efectul direct asupra bugetelor familiilor cu copii școlari și efectul direct asupra economiei naționale, ministerul Educației poate identifica o soluție mai bună pentru ca familiile cu copii școlari să poată opta pentru concedii și în perioada extinsă a sezonului.

Conform președintelui ANAT, „în această lume de interdependențe, economia și societatea românească pot deveni performante doar cu o gândire integratoare”.

În acest sens, conducerea ANAT a solicitat ministrului Educației o întrevedere pentru a începe un dialog deschis.

sursa:digi24.ro

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419