Rămâi conectat

Cultură Educație

Ana Blandiana, laureată a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” – Opera Omnia, 2019 cu lansare de carte la Târgul de Carte Alba Transilvana din 6-8 iunie 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 6-8 iunie 2019, Alba Iulia va găzdui cea de-a XII-a ediție a Târgului de Carte Alba Transilvana, eveniment cultural marcant organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba.

Ediția din acest an a târgului de carte se va bucura de prezența scriitoarei Ana Blandiana, proaspăt laureată a Premiului Național pentru Poezie – Opera Omnia, ediția a III-a, premiu ce a fost decernat la Casa memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, în data de 9 mai 2019.

Ana Blandiana este considerată una dintre cele mai importante personalități contemporane ale literaturii române. Pseudonimul său literar își are originile în denumirea satului natal al mamei sale, comuna Blandiana din județul Alba, unde revine cu drag de câte ori are ocazia. Alături de premiul recent câștigat la Lancrăm, Ana Blandiana a primit de-a lungul timpului numeroase premii literare, acordate pentru importanta sa opera. Câteva dintre acestea sunt: Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România, 1969; Premiul pentru poezie al Academiei Române, 1970; Premiul pentru proză al Asociației Scriitorilor din București, 1982; Premiul Internațional „Gottfried von Herder”, Viena, 1982; Premiul Național de Poezie, 1997; Premiul „Opera Omnia”, 2001; Premiul Internațional „Vilenica”, 2002; Premiul „Poetul European al Libertății”, pentru volumul Patria mea A4, care a apărut în traducere poloneză în ianuarie 2016.

Poeta Ana Blandiana este invitata specială a Târgului de Carte Alba Transilvana, unde, sâmbătă, 8 iunie 2019, începând cu ora 14.00, la spațiul de evenimente de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va lansa cea mai recentă carte intitulată Variațiuni pe o temă dată. Cu acest prilej, poeta va sta de vorbă cu publicul prezent, va acorda autografe și va vorbi despre opera și viața sa.

Evenimentul face parte din programul proiectului 4.1. Târgului de Carte Alba Transilvana iar intrarea la toate evenimentele din cadrul târgului este liberă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea