„Amnezia” de care suferă soldații ruși. Istoric: „În 1956 nu știau ce caută la Budapesta. În 1968 nu știau ce caută la Praga”
„Amnezia” de care suferă soldații ruși. Istoric: „În 1956 nu știau ce caută la Budapesta. În 1968 nu știau ce caută la Praga”
Istoricul Mădălin Hodor susține că ”amnezia” care i-a lovit pe soldații ruși, care susțin că nu știu ce caută în Ucraina, este o strategie folosită și în alte războaie, după ce au fost capturați. Hodor amintește că aceleași lucruri erau spuse de soldații ruși și în 1956 la Budapesta, dar și în 1968 la Praga.
”In 1956 soldatii ruși capturați de luptătorii maghiari spuneau că ei nu știu ce caută la Budapesta. Că lor li se spusese că în Ungaria este o contrarevoluție și că ei trebuie să apere populația civilă.
In 1968 soldații ruși interpelați și apostrofați pe stradă de către praghezi spuneau că ei nu știu ce caută la Praga. Că li se spusese ca fac exerciții militare.
In 2022 imaginile postate și difuzate pe rețelele de socializare ne arată soldați ruși care spun că ei nu știu ce caută în Ucraina. Că li s- a spus că e o operațiune militara specială.
Vad că există mulți oameni care chiar cred (sunt și îndemnați să creadă în mod subtil) că soldații ruși sunt niste sărmane victime ale propagandei lui Putin. Că ei sărăcuții umbla prin Ucraina cu tancul, ucigând in dreapta și dărâmând în stânga pentru că nu știu ce fac. I-a pus Putin, ei nu au discernământ.
Nu intru in detalii căci e prea veche aceasta metoda de a te disculpa spunând că tu nu știi ce faci, că nu ești de aici, că ți-ai făcut tema in alt caiet. Au folosit-o sute de mii în zeci de alte războaie, masacre, acte de genocid.
Uite că eu unul nu cred. Eu nu cred că soldații ruși nu știu sărăcuții ce fac. Eu cred că știu ce fac.
#NuStiuPeNaiba”, scrie Mădălin Hodor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 5 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 9 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi