Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Americanii au găsit VACCINUL TOTAL împotriva coronavirusului: Este eficient împotriva tuturor variantelor, inclusiv Omicron

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Americanii au găsit VACCINUL TOTAL împotriva coronavirusului: Este eficient împotriva tuturor variantelor, inclusiv Omicron

Oamenii de știință de la Centrul Național Walter Reed pentru Medicină Militară (WRAIR) din SUA ar urma să anunțe, în următoarele săptămâni, dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva tuturor variantelor virusului SARS-CoV-2, inclusiv Omicron. Testele clinice inițiale arată rezultate pozitive, scrie Defense One citându-l pe Kayvon Mojarrad, directorul Secției de noi boli infecțioase din cadrul centrului.

În octombrie, cotidianul The Wall Street Journal anunța că o echipă de oameni de știință ai armatei americane a dezvoltat un vaccin universal, capabil să ofere protecție împotriva tuturor versiunilor de coronavirus. Potrivit documentului, un total de aproximativ 20 de grupuri de cercetare din întreaga lume lucrează la dezvoltarea unui „vaccin împotriva pancoronavirusului”.

Vaccinul bazat pe nanoparticule de feritină, denumit SpFN (spike ferritin nanoparticle), a fost deja testat cu succes pe animale. Prima fază a studiilor clinice ale vaccinului împotriva diferitelor tulpini de coronavirus, inclusiv Omicron, s-a încheiat în decembrie. Potrivit lui Mojarrad, experții au primit rezultate pozitive în urma testelor, iar în prezent acestea sunt în curs de validare finală.

Mojarrad a precizat că testele clinice pe oameni ale vaccinului au durat mai mult decât se preconiza inițial, deoarece pentru aceste teste au trebuit să fie selectate persoane care nu au avut anterior coronavirusul și care nu au fost vaccinate. După cum s-a menționat, următorul pas va fi observarea modului în care funcționează noul vaccin la persoanele care au fost vaccinate anterior sau care au avut COVID-19.

„Am decis să avem o viziune pe termen lung, să nu ne concentrăm pe apariția inițială a coronavirusului, ci să înțelegem că virusurile suferă mutații, că vor apărea noi variante … Platforma și abordarea noastră vor permite oamenilor să se pregătească pentru asta”, a declarat Mojarrad.

Merită amintit, în acest context, că, săptămâna trecută, peste 100 de pușcași marini americani au fost concediați pentru că au refuzat să primească vaccinuri COVID.

Pentagonul a declarat la începutul acestui an că vaccinul împotriva coronavirusului este obligatoriu pentru toți membrii serviciului, inclusiv pentru Garda Națională și pentru rezerviști. Secretarul Apărării Lloyd Austin a spus în mod repetat că vaccinarea este esențială pentru menținerea unei forțe militare sănătoase, care să poată fi pregătită să apere țara.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea