Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ambasadorii apreciază lucrările de restaurare a Cetăţii din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Vizita recentă a ambasadorului Norvegiei, Excelenţa Sa Qystein Hovdkinn, la Alba Iulia a relevat din nou beneficiile pe care municipalitatea noastră le are de pe urma investiţiilor demarate de Primăria Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina. Discursul ambasadorului Regatului Norvegiei din Sala de conferinţe din cadrul Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval, prilejuit de finalizarea proiectului „Restaurarea Porţii V din Fortificaţia de tip Vauban a Cetăţii Alba Iulia” a relevat un aspect esenţial în ceea ce înseamnă o investiţie bine făcută.
Chiar şi după plecarea sa din Alba Iulia, la câteva zile de la recepţia finală a lucrărilor de restaurare a Porţii a V-a, ambasadorul Norvegiei a elogiat frumuseţea Cetăţii Alba Iulia, devenind un factor important de promovare a oraşului Alba Iulia. Excelenţa Sa Qystein Hovdkinn a opinat faptul că „Sunt foarte mulţumit că fondurile norvegiene au contribuit la refacerea patrimoniului cultural şi istoric din Alba Iulia. Nu este un secret faptul că atunci când vizitez proiectele finanţate de Norvegia îmi place să văd rezultate concrete vizibile. Această Poartă a fost readusă la viaţă. Ce altă dovadă ar mai trebui pentru a demonstra modul judicios în care au fost folosite fondurile Norvegiene în folosul societăţii? Ministerul Culturii, Reprezentanţa din România a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Primăria Alba Iulia şi antreprenorul care a realizat această lucrare merită toată lauda pentru această lucrare. Vreau să vă mulţumesc pentru că m-aţi invitat aici pentru a fi martorul poveştii de succes a oraşului Alba Iulia”, au fost cuvintele rostite de către ambasadorul Norvegiei, care nu au rămas fără ecou.
La întoarcerea sa la Bucureşti, Excelenţa Sa a postat şi pe site-ul oficial al Ambasadei Regatului Norvegiei o serie de impresii la finalizarea periplului său în Transilvania: „Restaurarea acestui sit este o expresie a revigorării moştenirii unui frumos centru istoric. Este o dovadă că Norvegia aşează moştenirea culturală între priorităţile de dezvoltare socială şi economică prin mecanismul financiar EEA. Odată cu Poarta a V-a reconstrucţia acestei unice fortificaţii este aproape finalizată – a mai rămas doar Poarta a VI-a – şi oraşul Alba Iulia îşi va recâştiga grandoarea, măreţia de altădată”, apreciază ambasadorul pe site-ul oficial al Regatului Norvegiei.
Acelaşi gen de aprecieri au fost făcute de altfel şi de ceilalţi ambasadori care au vizitat Alba Iulia în trecut, printre aceştia Martin Harris – Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord sau ceilalţi diplomaţi.

 

Despre SC Grup Corint SA
SC Grup Corint SA este o companie cu capital privat românesc înfiinţată în anul 1991, în judeţul Alba. SC Grup Corint SA este Antreprenorul General al lucrărilor care se derulează în Cetatea Bastionară de tip Vauban, datând din sec. XVIII, lucrări care vor aduce beneficii importante economice şi turistice municipalităţii din Alba Iulia. SC Grup Corint SA este un punct de referinţă la nivel naţional în restaurarea monumentelor istorice, având în prezent peste 40 de monumente restaurate printre care amintim: Castelul Huniazilor din Hunedoara, Cazinoul Sinaia, Mănăstirea Sinaia, Turnul Ştefan din Baia Mare, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” – Slobozia, Castelul Haşdeu etc.

Informaţii oferite de biroul de presă al Grup Corint SA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen

Bera Larisa

Publicat

în

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen Evaluarea Națională este un moment esențial în viața fiecărui elev din România, oferindu-le șansa de a-și demonstra cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de școală și de a obține notele necesare pentru admiterea în liceu. Totuși, anul 2024 a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea