Alți 11 medici vor profesa la Spitalul din Alba Iulia, după terminarea rezidențiatului. Cine sunt și ce specializări au
Un număr de 11 medici, cu diferite specializări, au semnat un precontract cu Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia care prevede că vor profesa, în Alba Iulia, după terminarea studiilor de rezidențiat.
Site-ul spitalului a publicat numele medicilor, funcția, gradul profesional și specialitatea:
1 Canta Constantin Nicolae – Medic rezident an IV – Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.)
2 Ciufudean Delia Ecaterina – Medic rezident an IV – U.P.U.
3 Enache Simona – Medic rezident an II – Pneumologie
4 Floca Emanuela – Medic rezident an III – Pediatrie
5 Gavrilut Andreea Elisabeta – Medic rezident an V – Pediatrie U.P.U.
6 Martin Artur – Medic rezident an IV – Ortopedie si traumatologie
7 Moise Liana – Farmacist rezident an I – Farmacie
8 Scanteie Carla – Medic rezident an I – Endocrinologie
9 Scanteie Tiberiu – Medic rezident an I – Interne
10 Voinescu Lioara – Medic rezident an II – Nounascuti
11 Samoila Raul Cristian – Medic rezident an I – U.P.U.
Cânța Constantin Nicolae a început să facă gărzi pe SMURD Alba de două ori pe săptămână.
Majoritatea medicilor sunt absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.
Potrivit unor informații, ei au ales să profeseze în Alba Iulia, iar ruperea precontractului atrage o răspunderea patrimonială.
Reprezentanții Spitalului Județean s-au plâns că unele secții, în special UPU, funcționează cu efectiv redus.
De când a intrat în subordinea Consiliului județean Alba, la Spitalul din Alba Iulia au fost renovate mai multe secții. În ultimii ani, au fost reabilitate următoarele compartimente: Urgență, Radiologie, ATI, Dermatologie, Ginecologie, Oncologie, ORL, Oftalmologie, Boli Infecțioase, bucătăria, spălătoria. CJ ar fi alocat în patru ani suma de 300 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea instituției. Cea mai recentă renovare s-a realizat la secția de Boli Infecțioase, recepția urmând să aibă loc în luna curentă. Valoarea investiției pentru ”Infecțioase” a fost de 1.337.886,84 lei, iar societatea comercială care a câştigat licitaţia este Compact Construct. Conform proiectului, au fost înlocuite geamurile, ţevile şi instalaţiile de apă și s-au refăcut circuitele electrice. Totodată, s-au demarat lucrări la mansardă, în toate saloanele, în sălile de tratament, în camera de gardă, în ambulatoriul de specialitate, iar partea exterioară a fost complet refăcută.
Alte două secții, Chirurgia și Urologia, sunt în reabilitare și ar trebui finalizate în primăvară. Proiectul este în valoare de 2.373.000 de lei (circa 530.000 de euro), din care suma de 1.973.000 de lei va fi alocată din bugetul judeţului, iar 400.000 de lei, sponsoriare, din partea SC Transavia SA. Lucrările au început în luna decembrie, termenul de execuție este de 5 luni, iar firma care a câștigat licitația se numește SC Domica SRL. Probabil, principala îmbunătățire va fi în ceea ce privește numărul de pacienți din saloane. Dacă din 1973 și până în prezent erau internați câte 5-6 pacienți într-un salon, din aprilie-mai 2015 saloanele vor avea 2-4 pacienți și grup sanitar propriu.
Secţia de Gastroenterologie va intra în reparații capitale în primăvara 2015, costurile fiind estimate la valoarea de 1.693.000 de lei. Tot pentru acest an sunt planificate reparaţii curente la farmacia din cadrul unității sanitare, investiția estimată a lucrărilor fiind de 510.000 de lei.
În 2015, din partea CJ Alba, Spitalul Județean a primit suma de 6.975.000 de lei, dublu față de suma alocată anul precedent – 3.651.000.
Amintim că Spitalul din Alba Iulia a anunțat concurs pentru următoarele funcții de asistente șefe: medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, oncologie, chirurgie, obstetrică ginecologie, neonatologie, pediatrie, ORL, ATI, neurologie, boli infecțioase, psihiatrie acuți, recuperare, medicină fizică și balneologie, unitatea de primiri urgențe, bloc operator, analize medicale, radiologie si imagistică medicală și sterilizare.
Concursul va consta în selecția probă scrisă și interviu.
Proba scrisă va avea loc în 23 februarie la ora 10.00 la sediul DGASPC Alba – sala de ședințe, Alba Iulia bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 68.
Interviul va avea loc în 26 februarie, la ora 10.00 în aceeași locație.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii