Rămâi conectat

Actualitate

Alocații 2024: Data la care intră pe card alocaţiile copiilor în luna mai. Sumele de care beneficiază minorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alocații 2024: Data la care intră pe card alocaţiile copiilor în luna mai

Familiile cu copii din România așteaptă cu nerăbdare lună de lună momentul în care alocațiile vor intra pe carduri. În contextul minivacanței de 1 Mai și Paște, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a publicat noul calendar de plăți.

Citește și: Alocații 2024: Când vor intra în cont primele alocații mărite, pentru tineri și copii, în acest an

Când intră pe card alocația copiilor

Pentru multe familii din România, alocațiile pentru copii reprezintă un sprijin vital în asigurarea nevoilor fundamentale ale unui trai decent. Pentru că se apropie sărbătorile pascale, părinții sunt nerăbdători să afle când vor fi virate pe carduri alocațiile copiilor. Așadar, în mai 2024, alocațiile celor mici vor intra pe carduri pe data de 8 mai, la 3 zile după Paște.

Sumele de care beneficiază minorii

Față de anii anii precedenți, valorile alocațiilor lunare în 2024 au rămas neschimbate. Drept urmare, copiii sub vârsta de 2 ani primesc o alocație lunară de 718 lei, în timp ce cei între 2 și 18 ani beneficiază de 291 de lei pe lună. În plus, tinerii de peste 18 ani pot continua să primească alocații de stat dacă sunt încă înrolați în învățământul liceal sau profesional, reflectând importanța susținerii educației și a pregătirii profesionale pentru viitor.

„3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a anunțat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

În ce date vor intra alocațiile în celelalte luni din 2024

mai 2024: alocația se virează în data de 8 mai (luni);
iunie 2024: alocația se virează în data de 8 iunie (joi);
iulie 2024: alocația se virează în data de 10 iulie (luni), prima zi lucrătoare fiind pe 8 iulie (sâmbătă);
august 2024: alocația se virează în data de 8 august (marți);
septembrie 2024: alocația se virează în data de 8 septembrie (vineri);
octombrie 2024: alocația se virează în data de 9 octombrie (luni), prima zi lucrătoare fiind pe 8 octombrie (duminică);
noiembrie 2024: alocația se virează în data de 8 noiembrie (miercuri);
decembrie 2024: alocația se virează în data de 8 decembrie (vineri).

Cu cât s-au majorat alocațiile în ultimii ani

Alocațiile de stat pentru copii au cunoscut majorări semnificative în ultimii ani. Spre exemplu, în 2008, alocația pentru copiii între 2 și 18 ani era de 32 de lei, majorându-se până la 40 de lei în aceeași lună. Apoi, în 2015, alocația a fost crescută la 84 de lei, iar în 2019 aceasta a atins suma de 150 de lei, urmând să fie indexată în 2020 la 156 de lei conform ratei inflației.

De asemenea, pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap sub 3 ani, alocația a crescut de la 200 de lei în 2008 la 300 de lei în 2019, ajungând la 311 lei în 2020.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, prevede articolul 3, alineatul 2 din Legea nr 61 din 1993.

„3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea în IULIE 2024: Săptămâni de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea în IULIE 2024: Săptămâni de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Luna iulie 2024 aduce temperaturi extreme, furtuni puternice, ploi torențiale și vijelii în România. Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 1- 29 iulie 2024. Potrivit meteorologilor, în intervalul de prognoză, temperaturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea