Alexandru Rafila, despre numărul mare al deceselor COVID: „În fiecare săptămână dispare o comună din România”
Alexandru Rafila, despre numărul mare al deceselor COVID: „În fiecare săptămână dispare o comună din România”
Alexandru Rafila a dezbătut problema numărului mare de decese înregistrat zilnic, dar și cea a numărului tot mai mare a noilor infectări cu COVID-19.
Medicul și deputatul PSD Alexandru Rafila a intervenit telefonic la România TV, unde a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus și tragedia prin care trece țara noastră:
„Suntem într-o perioadă când numărul de cazuri se stabilizează, însă ceea ce nu se va stabiliza în perioada următoare va fi numărul de decese, pentru că între un număr de cazuri crescut, pe care îl avem de aproximativ o săptămână, și vârful numărului de decese, există un anumit decalaj de 2-3 săptămâni. Eu mă aștept ca în perioada următoare să existe un număr mai mare de decese, din păcate, ăsta fiind lucrul care personal mă afectează extrem de tare. Se pare că unii din țară nu sunt deloc afectați de cele peste 2000 de decese care au loc săptămânal.
Partea preocupantă va fi legată de durata acestui număr extrem de mare, de peste 15.000 zilnice. Dacă o să avem acest tren 2-3 săptămâni de acum încolo, o să avem o problemă majoră, pentru că, în mod evident, sistemul de acordare a asistenței medicale va fi depășit, iar pacienții, atât ce infectați cu SARS-CoV-2, cât și cei cu alte patologii, nu vor avea unde să meargă (…). Tratamentul cu ambulatoriu trebuia organizat, încât presiunea pe spitale să nu fie la fel de mare ca și cea pe care o sesizăm acum (…).
Încă odată spun că e o indiferență legată de numărul imens de decese. În fiecare săptămână dispare o comună din România, mai mult de 2000 de persoane mor, nu cred că a mai existat așa ceva după al Doilea Război Mondial“, a conchis medicul Alexandru Rafila.
Lockdown în România. Tătaru: Dacă aș ști că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung. Nu suntem în vârful valului 4
Invitat la Digi24, Nelu Tătaru, consilierul pe Sănătate al premierului Cîțu, a vorbit despre gravitatea valului 4 și despre instituirea unui nou lockdown:
„Avem o lună octombrie grea, nu suntem în vârful valului 4. Încă avem o transmitere comunitară accentuată. Anul trecut făceam o analiză şi vedeam că 5% din cazuri ajung la Terapie Intensivă, anul ăsta vedem că în jur de 10% din cazuri ajung la Terapie Intensivă. Anul trecut spuneam că transmiterea se face exagerat de mult, dar nu putem vizualiza, anul acesta suntem în aceeaşi paradigmă, dar în condiţiile în care lumea priveşte cu mai multă relaxare”, a precizat consilierul pe Sănătate.
Posibilitatea unui lockdown de 2 săptămâni în România
„Dacă aş şti că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung două săptămâni. Fiecare transmitere se află în diferite stadii de boală. În condiţiile în care nu suntem în 2020 şi nu rămânem la îndemâna lockdown-ului, avem nişte restricţii pe care le-am impus de anul trecut pe care nu le verifică nimeni şi nu ia nimeni măsuri dacă nu se respectă. (…) Avem şi foarte multă neimplicare în acest moment”, a mai spus Nelu Tătaru.
Sursa: DCNEWS.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Stornare facturi Hidroelectrica: De ce au primit clienții facturi cu minus la energie electrică?
Stornare facturi Hidroelectrica: De ce au primit clienții facturi cu minus la energie electrică? Hidroelectrica a stornat facturile aferente lunilor octombrie și noiembrie 2024, provocând multă confuzie printre clienții. Aceștia au fost anunțați de stornarea facturilor aferente lunilor octombrie și noiembrie 2024, însă au primit facturi cu valori negative. Hidroelectrica a informat că facturile emise […]