Alexandru Rafila: „Copiii își doresc să înceapă școala. Dacă prelungim foarte mult învățarea virtuală, impactul asupra comportării lor psiho-sociale va fi important”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Alexandru Rafila: „Copiii își doresc să înceapă școala. Dacă prelungim foarte mult învățarea virtuală, impactul asupra comportării lor psiho-sociale va fi important”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, susține că reluarea cursurilor cu prezență fizică este importantă pentru comportamentul psiho-social al copiilor. Totodată, el avertizează că pandemia de coronavirus va ma dura și că importante sunt respectarea regulilor și evitarea îmbolnăvirii, nu blocarea activităților.

„Copiii își doresc să înceapă școala. Dacă prelungim foarte mult învățarea virtuală, impactul asupra comportării lor psiho-sociale va fi important. Eu fac apel la părinți să se informeze. Școlile să încurajeze părinții să își trimită copiii la școală”, a declarat Alexandru Rafila marți, la Digi24.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

El spune că este normal ca activitățile care se reiau să aducă și un număr de infectări, însă, dacă se respectă regulile, aceste creșteri vor fi mici. Mai ales în condițiile în care, avertizează Rafila, pandemia va mai dura mult timp de acum încolo.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Fiecare tip de activitate care se reia aduce și un număr de cazuri noi. Indiferent cum va fi situația epidemiologică în septembrie-octombrie, îmbolnăvirile vor continua muți ani de acum încolo. Trebuie să învățăm să respectăm regulile, să organizăm activitatea didactică și paradidactică (igienizarea școlilor, organizarea circuitelor). Infectările se pot preveni dacă avem un sistem funcțional. Măsurile trebuie verificate, orice punct slab identificat. Copiii și elevii trebuie să poate merge în siguranță la școală”, a mai afirmat Rafila.

Medicul a mai arătat că există o corelare între numărul de cazuri noi de coronavirus și numărul de cazuri grave, respectiv decese, dar că există un interval de timp între ele. El a comentat situația la zi, când am ajuns la valori mari de pacienți internați la secțiile ATI și de decese, pe care le pune pe seama numărului mare de cazuri noi din ultimele săptămâni.

„Numărul de decese este important, numărul de pacienți internați la secțiile ATI depășește regulat 500 de cazuri, este îngrijorător. Dacă numărul de cazuri noi va intra pe trend descendent, va scădea și numărul de morți și de pacienți ATI. Dar întotdeauna va exista o diferență de 2-3 săptămâni între cele două”,a explicat Alexandru Rafila.

sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419