Alexandru Pereș: ”Senatorilor PSD nu le plac copiii!”
PSD ne demonstrează, încă odată, că una zice, alta face! Una propune, alta votează! Cel mai recent exemplu s-a produs miercuri, 16 octombrie, în Senat, când propunerea legislativă privind majorarea alocaţiei pentru copii de la 42 de lei la 200 lei a fost respinsă prin votul negativ dat de senatorii PSD.
Aceiaşi senatori PSD care figurau, de altfel, printre inițiatorii propunerii legislative, alături de colegi din toate partidele. Nimic nou sub soare, pesediştii „plagiind” conştiincioşi modelul instituit de prim-ministrul nehotărât al României, care decide ceva în Guvern și apoi declară că, în Parlament, va vota împotriva a ceea ce a propus Guvernul. Indecizia şi superficialitatea lui Victor Ponta, după ce a contaminat Executivul, cuprinde şi celebra zonă de 70% din Parlament.
Nu știu dacă este vorba de o aiureală în masă, de o stare de derută sau de vreo tulburare de personalitate, dar știu că, din cauza senatorilor PSD, copiilor nu li se va mai majora alocația. Cu 42 de lei lunar, adică aproximativ 9 euro, părinții unui copil din România trebuie să asigure îngrijirea, creșterea și educarea acestuia. Comparativ cu statele Uniunii Europene, unde media alocației destinate copiilor este de 210 euro, un copil român primește o sumă de 35 de ori mai mică!
Recent, într-un studiu realizat de UNICEF în 29 de țări, se semnala faptul că România se află pe ultimul loc la majoritatea factorilor care contribuie la fericirea copiilor, iar starea materială este un indice la care ocupăm ultimul loc! Nu putem ignora politicile sociale, nu putem ignora problema alocației copiilor, nu putem ignora suma infimă pe care statul o acordă copiilor prin alocația lunară! Iar prim-ministrul se declară liderul unui partid de stânga, al cărui principal deziderat ar fi echitatea socială și eliminarea decalajelor dintre straturile sociale!
În Programul de guvernare, adoptat prin Hotărârea nr.45 din 21 decembrie 2012 pentru acordarea încrederii Guvernului, USL promitea pachete sociale oferite părinților pentru dezvoltarea și formarea copiilor, de la naștere și până la majorat. Ce le-a oferit până acum acest Guvern? 42 de lei, iar parlamentarii Puterii – un vot împotriva majorării acestei alocații!
Pe de altă parte, Ministerul Muncii, condus de o bunică ai cărei nepoţi sunt probabil mari, ne asigură că politicile de sprijinire a copiilor și a familiei sunt centrale pe agenda ministerului. Între timp, prețurile cresc – la alimente, la energie, la gaze… Alocațiile însă rămân pe loc, iar Guvernul ne spune că efortul bugetar pentru cei 3,5 milioane de copii este prea mare. Iar de venit cu soluții, nici vorbă! Soluțiile trebuie căutate de părinți, care poartă zilnic un război disperat cu preţurile serviciilor oferite de multinaţionalele stăpâne pe averea ţării, cu ratele la bănci, cu incertitudinea locului de muncă şi cu şomajul în creştere. Iar când vorbim de copii, vorbim de educaţia generaţiei de mâine, căreia îi lăsăm pe mână destinul României.
Și ca ultimă remarcă, doresc să invoc o sintagmă folosită atât de manifestanții din București, cât și de opozanții politici ai investițiilor miniere de la Roșia Montană și ai exploatării gazelor de șist, și anume, „să lăsăm decizia de exploatare atât a aurului, cât și a gazelor de șist generațiilor viitoare”! De acord, dar aceasta opțiune începe cu copii de azi! Dar pare-se că PSD-ul și chiar USL-ul nu sunt de acord!
Alexandru Pereş, senator PDL de Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor