Alergiile la AMBROZIE, perioadă de vârf spre finalul verii. RECOMANDĂRILE specialiștilor
Finalul verii coincide şi cu vârful de sezon al alergiilor la ambrozie. Sunt sute de mii de români sunt alergici la polenul de ambrozie, şi fiecare poate avea reacții minore sau severe. Sunt tratamente specifice pentru orice tip de alergie, sunt reacții diferite, deci, este recomandat să apelați la un alergolog, și nu să vă informați de pe rețele, să apelați la soluții așa-zis tradiționale, adică „băbești”.
Pe baza datelor statistice, perioada sezonului de polen de ambrozie începe de obicei în jurul jumătății lunii iulie și se întinde până la jumătatea lui octombrie. În funcție de condițiile meteorologice, acest sezon poate începe mai devreme sau se poate întinde mai mult. Există persoane cu o sensibilitate foarte mare la polenul de ambrozie și, din această cauză, pot avea simptome alergice încă de la sfârșitul lunii iulie și chiar până în noiembrie.
O lege de dragul legii
În noua formă a legii, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităţilor publice locale, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Dar acest lucru se întâmplă rar spre deloc.
Ce recomandă alergologii
Poliana Leru, medic primar, spune că: “Ambrozia e un pericol în creștere, este un factor de mediu agresiv de la un an la altul. Se tratează cu medicamente antialergice, antihistaminice”.
-Alergia la ambrozie poate fi ameliorată printr-un tratament de desensibilizare;
-Dacă efectele alergiei nu se ameliorează cu medicamente, medicii pot recomanda un tratament de desensibilizare;
-Aceasta trebuie începută și supravegheată numai de către alergolog și trebuie să înceapă cu mai multe luni înaintea sezonului și trebuie făcută cel puțin cinci ani consecutiv.
Reguli simple
Pentru a ameliora simptomele medicii recomadă să respectăm câteva reguli simple. Persoanele alergice ar trebui să ţină geamurile închise şi să poarte o mască de protecţie când ies afară. Folosirea unui sistem de filtrare poate fi de ajutor.
-Ţineţi ferestrele închise;
-Purtaţi o mască în aer liber;
-Folosiţi un sistem de filtrare a aerului;
-Folosiţi un sistem de irigare nazală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari Vești proaste pentru pensionari din România: recalcularea pensiilor, un proces vital pentru aplicarea noii legi, se va prelungi cel puțin încă un an. Reprezentanții sindicalițtilor atrag atenția asupra volumului de muncă excesiv și subdimensionării personalului, care îngreunează finalizarea recalculărilor. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum 2 zile
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci