Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alergiile la AMBROZIE, perioadă de vârf spre finalul verii. RECOMANDĂRILE specialiștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Finalul verii coincide şi cu vârful de sezon al alergiilor la ambrozie. Sunt sute de mii de români sunt alergici la polenul de ambrozie, şi fiecare poate avea reacții minore sau severe. Sunt tratamente specifice pentru orice tip de alergie, sunt reacții diferite, deci, este recomandat să apelați la un alergolog, și nu să vă informați de pe rețele, să apelați la soluții așa-zis tradiționale, adică „băbești”.

Pe baza datelor statistice, perioada sezonului de polen de ambrozie începe de obicei în jurul jumătății lunii iulie și se întinde până la jumătatea lui octombrie. În funcție de condițiile meteorologice, acest sezon poate începe mai devreme sau se poate întinde mai mult. Există persoane cu o sensibilitate foarte mare la polenul de ambrozie și, din această cauză, pot avea simptome alergice încă de la sfârșitul lunii iulie și chiar până în noiembrie.

O lege de dragul legii

În noua formă a legii, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităţilor publice locale, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Dar acest lucru se întâmplă rar spre deloc.

Ce recomandă alergologii

Poliana Leru, medic primar, spune că: “Ambrozia e un pericol în creștere, este un factor de mediu agresiv de la un an la altul. Se tratează cu medicamente antialergice, antihistaminice”.

-Alergia la ambrozie poate fi ameliorată printr-un tratament de desensibilizare;
-Dacă efectele alergiei nu se ameliorează cu medicamente, medicii pot recomanda un tratament de desensibilizare;
-Aceasta trebuie începută și supravegheată numai de către alergolog și trebuie să înceapă cu mai multe luni înaintea sezonului și trebuie făcută cel puțin cinci ani consecutiv.

Reguli simple

Pentru a ameliora simptomele medicii recomadă să respectăm câteva reguli simple. Persoanele alergice ar trebui să ţină geamurile închise şi să poarte o mască de protecţie când ies afară. Folosirea unui sistem de filtrare poate fi de ajutor.

-Ţineţi ferestrele închise;
-Purtaţi o mască în aer liber;
-Folosiţi un sistem de filtrare a aerului;
-Folosiţi un sistem de irigare nazală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea