Alegeri prezidențiale 2024: Importanţa dezbaterilor între candidaţii prezidenţiali înainte de alegeri. SONDAJ
Alegeri prezidențiale 2024: Importanţa dezbaterilor între candidaţii prezidenţiali înainte de alegeri. SONDAJ
Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 11-18 octombrie 2024, marea majoritate a populaţiei (peste 80%) doreşte ca înainte de alegerile prezidenţiale să fie organizate dezbateri între principalii candidaţi.
Citește și: Alegeri prezidențiale 2024: Profilul viitorului preşedinte al României. SONDAJ
Remus Ştefureac – director INSCOP Research: „Dezbaterile între candidaţii la diverse funcţii de reprezentare (preşedinte, primari) au fost mai rare în ultimii ani. Din acest motiv, dar şi pentru a cunoaşte mai bine abilităţile participanţilor la cursa electorală, marea majoritate a românilor (83,5%) cred că dezbaterile înainte de alegerile prezidenţiale sunt foarte importante sau destul de importante, iar votanţii principalilor candidaţi le aşteaptă chiar cu mai mult entuziasm„.
Importanţa dezbaterilor între candidaţii prezidenţiali
83,5% dintre români cred că este foarte important sau destul de important să fie organizate dezbateri între candidaţi înainte de alegerile prezidenţiale (56.1% dintre români consideră că este foarte important ca înainte de alegerile prezidenţiale să fie organizate dezbateri între principalii candidaţi, 27.4% că este destul de important). Doar 14,6% dintre români consideră că dezbaterile sunt destul de neimportante sau deloc importante (3.9% destul de neimportant, iar 10.7% deloc important). 1.9% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.
Comparativ cu cei 83,5% dintre români care cred că sunt importante dezbaterile înainte de alegerile prezidenţiale, ponderea votanţilor principalilor candidaţi care doresc dezbateri este mai mare: 92% dintre votanţii Elenei Lasconi, 90% dintre votanţii lui Marcel Ciolacu şi 87% dintre votanţii lui Mircea Geoană cred că dezbaterile sunt importante. Doar votanţii lui George Simion sunt uşor mai puţin entuziaşti comparativ cu votanţii celorlalţi candidaţi, dar chiar şi în cazul său, 77%, adică preste trei pătrimi dintre simpatizanţi cred că dezbaterile sunt importante.
Metodologie: Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research, membru corporate al ESOMAR, la comanda cotidianului Libertatea. Datele au fost culese în perioada 11-18 octombrie 2024. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1106 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de Âą 2.95%, la un grad de încredere de 95%.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
VIDEO | Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Ce spune un expert SEO din Alba
VIDEO | Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Ce spune un expert SEO din Alba Cine va fi noul și următorul Președinte al României? Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Iulian Ghișoiu, un tânăr expert SEO din județul Alba, elucidează misterul printr-o analiză specifică domeniului […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii