Alegeri europarlamentare: Persoanele netransportabile depun cererea pentru urna specială la secția cea mai apropiată de spital
Biroul Electoral Central a emis o circulară care stipulează că în situația în care spitalul/azilul/căminul de bătrâni nu se află în raza teritorială arondată secției de votare unde sunt înscriși alegătorii netransportabili care au domiciliul în localitatea respectivă vor înainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale la cea mai apropiată secție de votare de sediul spitalului/azilului/căminului de bătrâni.
„În situația în care spitalul/azilul/căminul de bătrâni nu se află în raza teritorială arondată secției de votare unde sunt înscriși în copia de pe lista electorală permanentă, alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate care au domiciliul în localitatea respectivă vor înainta cerea de a vota prin intermediul urnei speciale, însoțită de copii de pe actele medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că sunt netransportabili, la cea mai apropiată secție de votare de sediul spitalului/azilului/căminului de bătrâni„, se arată în documentul BEC, care vine în completarea circularei BEC nr. 622 din 7 mai.
Pentru alegătorii netransportabili, președintele biroului electoral al secției de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, ca o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială, ștampilă și buletine de vot la adresa unde se află alegătorul, potrivit circularei 622.
„Conform dispozițiilor tezei prime a art. 47 alin (1) din Legea nr 33./2007 pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, președintele biroului electoral al secției de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel târziu în preziua alegerilor, însoțită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială și cu materialul necesar votării — ștampilă cu mențiunea „VOTAT” și buletine de vot — la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea„, se arată în circulara BEC.
Potrivit documentului BEC, alegătorii netransportabili care în ziua alegerii sunt internați în spitale, azile/cămine de bătrâni și care nu au domiciliul în localitatea în care se află sediul acestora vor înainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale, însoțită de copii după actele medicale cel mai târziu în preziua alegerilor, la cea mai apropiată secție de votare de sediul spitalului sau căminului/azilului.
De asemenea, în circulara 622 se stipula că alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate care în ziua de referință sunt internați în spitale și care au domiciliul în localitatea în care se află sediul acestora vor înainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale, însoțită de copii ale actelor medicale, cel mai târziu în preziua alegerilor, la secția de votare unde sunt înscriși în copia de pe lista electorală permanentă potrivit domiciliului.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
FOTO | La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare
La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare Administrația locală de la Teiuș continuă lucrările de infrastructură din oraș. Săptămâna aceasta se intervine pe străzile Mihail Kogălniceanu și Aleea Sportivă, dar și în zona Roșiori. Citește și: Un cetățean din Teiuș sancționat […]